Siemens A60: barevný základ (test)

Nejlevnější mobily s barevným displejem pořídíte už pod hranici čtyř tisíc korun. Jedním z nich je právě Siemens A60, který se může pochlubit displejem s podporou 4096 barev a velmi jednoduchým ovládáním.

Rychlé odkazy

 • minirecenze pro ty, kteří spěchají
 • parametry telefonu v katalogu mobilů
 • novinka: fotogalerie se všemi obrázky   
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Siemens A60 patří mezi nejnovější počiny v kategorii cenově příznivých telefonů. Jedná se o nejlevnější mobil s barevným displejem od Siemensu, jeho plná cena se pohybuje okolo částky 3 500 Kč. U Eurotelu ho můžete pořídit i v Go sadě za 3 995 Kč.

 
Siemens A60 je mobilní telefon pro nenáročné uživatele

Nenáročná rodinka

Ačkoli tento model můžeme považovat za nástupce Siemensu A55, postavil bych jej spíš po bok Siemensu C60. Tyto dva telefony jsou téměř identické, po vzhledové stránce určitě, ve výčtu funkcí se potom malinko liší. Telefon zde nebudu rozebírat do posledního detailu, odkážu vás spíše na nedávnou recenzi Siemensu C60. Kdo touží ještě po něčem lepším, může zvolit C62.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kdo je všechny pozná? Zleva: C45, A50, A52, A55, A60, C55, C60, C62

Jaký je rozdíl mezi zmiňovanou trojicí mobilů? Siemens A60 si vezměme jako základ pro naprosté začátečníky. Siemens C60 má větší paměť, MMS a Javu. Model C62 potom menší rozměry, kvalitnější displej a lepší organizační funkce - Java mu ovšem chybí. Cenový rozdíl mezi každým z těchto telefonů je zhruba tisícovka. Podrobně je můžete srovnat v našem katalogu.

   
Telefon nabízí výměnné kryty, základní barevné provedení je tmavě šedé

Hezky dokola

Pojďme si konečně zblízka prohlédnout Siemens A60. Oproti typu C62, jehož recenzi jste si mohli přečíst minulou neděli, je tento kousek o něco větší, hmotnost zůstala na 85 gramech, což je vzhledem k větším rozměrům pozitivní zpráva. Design přístroje je vyvážený a bez výstřelků. Mobil vypadá podobně jako ostatní Siemensy.

  
Siemens A60 je stejně velký jako C60 o něco větší než typ C62

Zatímco Siemens C60 je dvoubarevný, model A60 je tmavě šedý. U obou lze kryty vyměnit, což neprospívá dlouhodobě kvalitní konstrukci mobilu. Telefon je celý z plastu a jednotlivé kryty vržou už teď. Manipulace s nimi je bezproblémová, po odejmutí zadní části spatříte Li-Ion baterii o kapacitě 700 mAh, se kterou telefon vydrží tři až čtyři dny provozu. Pod krytem telefonu je poutko na krk, spodní strana schovává systémový konektor.

  
Záď telefonu je velmi jednoduchá - Stav po rozložení - Baterie a SIM karta

Plastová klávesnice

Tlačítka klávesnice jsou kompletně vyrobena z plastu, na první dojem působí až příliš spartánsky, jejich tvrdost ale zaručuje téměř bezproblémové psaní. Výsledek ovšem kazí obecná pomalost telefonu, k tomu se ale ještě dostaneme.

  
Na plastových klávesách se píše poměrně dobře

Na mobilních telefonech se čím dál častěji setkáváme se čtyřsměrnými kurzory, které jsou vhodné pro orientaci v základním maticovém (ikonovém) menu. Ovládací kříž se u Siemensu ovšem moc nepovedl, kurzor je malý a navíc se špatně naklání, z toho důvodu občas vůbec nevíte, zdali jste vybraný směr potvrdili nebo ne. Málo rozměrná je i dvojice kontextových kláves včetně zeleného a červeného telefonku.


V druhé kapitole zhodnotíme barevný displej, ovládání, telefonní seznam a další funkce pro volání.

Témata článku: Siemens, , Siemens A60, Siemens C60, Siemens C62, Sony Ericsson T230, Bar, A/B, Základ, Test, Stolní nabíječka, Zak