Siemens A65: nový mobil z rodiny pětašedesátek

Siemens včera představil nový levný a jednoduchý telefon A65. Má barevný displej, vícehlasé vyzvánění a podporu MMS. Je k němu také možno připojit externí fotoaparát. Přečtěte si první pohled na tento nový mobil.

Okurková sezóna je sice v plném proudu, ale včera jako by to snad ani neplatilo. Představovaly se telefony jako na běžícím pásu. Dopoledne se novými modely pochlubil Sony Ericsson (přečtěte si víc) a odpoledne Siemens představil nový telefon A65.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens A65 se bude prodávat ve dvou barevných variantách

Co byste čekali po nejlevnějším mobilu?

Novinka navazuje na předchozí „áčkové“ modely. Jedná se tedy o levný jednoduchý mobil pro běžné uživatele, který je opatřen pouze základními funkcemi. Je triální a má stejně jako doposud nejvyšší model této řady A60 barevný displej s rozlišením 101 × 80 bodů. Displej je schopen zobrazit 4 096 barev. Telefon má oproti předchozím modelům řady A navíc podporu zpráv MMS. Další z vlastností, které novinku poněkud vyjímají ze základní třídy, je možnost polyfonního vyzvánění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tlačítka klávesnice jsou poměrně velká a položená daleko od sebe, takže se na telefonu bude nejspíše pohodlně a hlavně bez problémů psát. Ovládání také usnadní velká čtyřsměrná navigační klávesa. Po stranách navigačního tlačítka jsou funkční klávesy, které jsou spojené s příslušnými klávesami pro sestavení a ukončení hovoru. Numerická klávesnice mi trochu připomíná model A57. Telefon je velice lehký, váží pouhých 76 gramů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V telefonu jsou samozřejmě vestavěny hry Stack Attack Junior a Magic Picture a navíc je možno díky podporované Javě do telefonu další hry nahrát. Výrobce navíc slibuje možnost dokoupení zajímavých originálních pouzder a dalšího příslušenství. K mobilu lze také připojit přídavný fotoaparát QuickPic s bleskem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Zákazník je jasný

Siemens A65 bude určen pro začínající a méně náročné uživatele, kteří nebaží po převratných a složitých kancelářských funkcích a nehledají ani oslnivý extravagantní design. Je to zkrátka takový obyčejný přístroj pro každého, který chce mít snadno ovladatelný telefon pro kontakt se světem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Siemens A65 by měl přijít do prodeje v září. Bude k dostání ve dvou stříbřitých barevných variantách – Sparkling Silver a Mystery Silver. Kromě Evropy se bude prodávat i v Asii a Americe.

Diskuze (24) Další článek: Tři nové Sony Ericssony: osvědčené zbraně

Témata článku: Siemens, Siemens A65, Nov, Okurková sezóna, Mobil, MOBI, Rod, Nový mobil