Siemens C62: panečku, to je displej (test)

Model C62 se od ostatních Siemensů liší zejména kvalitním barevným displejem a elegantně střiženým kabátkem. Nechybí vyspělé organizační funkce, MMS zprávy a možnost připojit fotoaparát.

Kalendář, budík, zápisník

Mezi hlavní organizační funkce patří kalendář s týdenním a měsíčním náhledem. Jednotlivé záznamy mohou být uloženy buď jako Volání, Setkání nebo Schůzka. Celkem povedený je opakovaný budík, u kterého můžete rovněž nastavit, ve kterých dnech bude vyzvánět. Dokonce budí i při vypnutém mobilu.

 
Kalendář s měsíčním náhledem - U budíku lze nastavit den vyzvánění

Pro sportovce jsou připraveny stopky a časovač. Praktickou funkcí je také kalkulačka a hlasový zápisník, třicet sekund záznamu sice není moc, i tak se to ale může hodit. Vášniví cestovatelé určitě uvítají přehled hlavních časových pásem ve světě. V organizačních funkcích model C62 výrazným způsobem převyšuje dřívější C60, tomu chybí kalendář, zápisník a propracovaný budík.

 
Kalkulačka obsahuje i pokročilejší funkce - Chcete si zaběhat?

Data a zábava

Ve výbavě tohoto modelů samozřejmě nechybí ani datové přenosy GPRS, které jsou ovšem pouze třídy 4 (3+1), tomu se nám ani moc nechce věřit. Běžné Siemensy zvládají třídu 8 (4+1). Zřejmě to bude tím, že Siemens C62 není úplně tak Siemens. S telefonem se ovšem k internetu nepřipojíte, hardwarový modem chybí.

S počítačem jej "rozpovídáte" prostřednictvím sériového nebo USB kabelu, infračervený port ani Bluetooth ve výbavě tohoto modelu nenajdeme. Wapový prohlížeč podporuje standard 1.2.1, k dispozici máte deset profilů a taky možnost přímého zadání adresy. Záložky pro oblíbené stránky jsou už samozřejmostí.

 
Siemens C62 obsahuje dvě vestavěné hry, Java bohužel chybí

Java v telefonu bohužel chybí, na výběr máte jinak ze dvou her, kde si dostatečně zařádíte s kostkami. Například model C60 technologii Java nabízí, je škoda, že není i zde. Nemůžete tak nahrávat další aplikace.

Atraktivní a levný mobil

Siemens C62 přináší zajímavý design a solidní zpracování, hlavní devizou je kvalitní displej, největší slabinou pak chybějící Java. Velmi lákavá se zdá být možnost připojení fotoaparátu, v tomto ohledu nejvíce konkuruje Sony Ericssonu T230. Zajímavým soupeřem je taky Alcatel OT 535, který ale nabízí trošku víc. Uvažovat můžeme i o starším a o třídu vyšším Siemensu M55.

Největším konkurentem je potom stájový kolega Siemens C60, který bude muset zlevnit, aby se po boku C62 udržel. Oproti němu nabízí pouze Javu, ve všech dalších atributech novější model vede. Siemens C62 koupíte v běžných obchodech za cenu okolo pěti tisíc, z našich operátorů ho nabízí Oskar za dotovanou cenu 1577 Kč s tarifem Nezavěšuj. Plná cena je potom 4 977 Kč.

Kompletní parametry Siemensu C62 najdete v katalogu mobilů

Plusy a mínusy

+ barevný displej
+ elegantní vzhled 
+ nízká hmotnost

– chybějící Java
– pomalost telefonu 
– řešení české T9


Nezapomeňte ani na rozsáhlou obrázkovou galerii v poslední kapitole článku

Témata článku: Siemens, , Siemens C60, Siemens C62, Test, Solidní zpracování, Správné rozhodnutí, Podobný neduh, Pán, Chybějící podsvícení, ? Displej, Skleněný efekt, Pan, Jednoduché vyhledávání, Displej, Největší prohřešek