Siemens CL55: nové véčko z Dálného Východu

Pokud si tento model budete chtít pořídit, musíte zamířít až do Číny. Za to se vám Siemens odmění aktivním displejem s podporou 65 000 barev, 40hlasým vyzváněním, MMS zprávami a možností připojit externí foťáček QuickPic.

Barevný Číňan

Německý výrobce Siemens připravil své nové véčko, které nese název CL55. Mohlo by se zdát, že se jedná o nástupce dřívějšího modelu CL50, pravda je ovšem někde jinde. Tato novinka je vyrobena speciálně pro gigantický čínský trh, který je tvořen zhruba 250 miliony mobilních uživatelů, což dává dohromady ohromnou kupní sílu a největší trh s mobily na světě. Tamější mobilní operátoři nabízí až 200 druhů mobilů, z čehož je víc jak polovina véčkové konstrukce. Největší zájem je samozřejmě o modely s barevnými displeji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zacílení na čínský trh je jasné na první pohled

Hranaté vé

Z toho důvodu nemohl zůstat Siemens pozadu a uvedl CL55. Jedná se o typický příklad, kdy je produkt zacílen přímo na určitý regionální trh. Přejděme ovšem k samotné charakteristice telefonu. Co se designu týče, telefon je oproti CL50 spíše hranatý a troufám si řici, že bude i větší, což můžete zhodnotit na ilustračních fotografiích. Se současnými Siemensy tedy nemá nic společného, mobil je stejně jako ST55 u T-Mobilu vyráběn některou z asijských společností, Siemens dal přístroji pouze značku.

Aktivní barevný displej dokáže zobrazit až 65 000 barev, jeho vnější varianta je ovšem pouze monochromatická. V souvislosti s barevným displejem musíme zmínit podporu MMS zpráv, které jsou v Asii čím dál populárnější. Mobil bohužel nemá integrovaný fotoaparát, ten může být ovšem součástí příslušenství. Jedná se o známý QuickPic v jeho místní variantě.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Relativně velká anténa kazí vzhled přístroje

Nejasná výbava

Přístroj je duální GSM 900/1800 MHz, pro mobilní datové přenosy je připravena technologie GPRS v konfiguraci 4 + 1 (class 8). Nechybí rovněž polyfonní melodie, které zvládnou rovných 40hlasů, což zaručuje vskutku nadstandardní zvukovou kvalitu. Telefon jinak váží příjemných 79 gramů a při hovoru by měl vydržet až pět hodin. Žádné podrobnější údaje k dispozici nemáme, v prodeji se má objevit v půlce prosince. Pokud se vám opravdu líbí, nic vám nebrání si pro něj do Číny zaletět a darovat si ho ještě pod stromeček.

Váš názor Další článek: Anketa: vždyť my ani nevíme, jaký používáte mobil

Témata článku: Siemens, , Nové véčko, Východ, Nov, Nadstandardní zvuk, Velká anténa,