Siemens SK65: pište e-maily všemi deseti

Siemens dnes oficiálně představil nový model SK65. Jedná se o výkonný manažerský telefon s unikátně řešenou, plnohodnotnou QWERTY klávesnicí. Článek doplňují kvalitní fotografie.

Černo-stříbrná barva s metalickým nádechem vytváří dojem luxusního telefonu, který ještě umocňuje jeho protáhlý tvar. Navenek se zdá telefon docela nenápadný, ale vše se změní při pootočení spodní části kolem středu telefonu. V tom okamžiku se přemění v kříž posetý 37 tlačítky. Díky plnohodnotné klávesnici s pohodlným obouručním ovládáním bude zadávání textu s novým Siemensem SK65 velice rychlé.

Přední klávesnice s uspořádáním do oblouku a povrchem, který vypadá jako sklo, ladí s celkovým designem telefonu. Displej je aktivní s rozlišením 132 × 176 bodů a dokáže zobrazit až pětašedesát tisíc barev. Hmotnost telefonu je 144 gramů a rozměry 120 × 47 × 22 mm. Integrovaný fotoaparát byste hledali marně.

A co se skrývá uvnitř? Především největší chlouba Siemensu v podobě e-mailového klienta založeného na technologii BlackBerry Built-In společnosti Research In Motion (RIM). Díky tomu budou vaše emaily a poznámky v kalendáři okamžitě, bezdrátově synchronizovány s aplikací MS Outlook nebo Lotus Notes. Siemens SK65 je prvním telefonem, který je touto technologií vybaven. K datovým přenosům louží GPRS třídy 10. Telefon bude fungovat ve třech pásmech GSM 900/1800/1900 MHz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nový Siemens disponuje pamětí o velikosti 64 MB pro správu velkých objemů dat a volným místem až 30 MB pro uložení osobních informací, jako jsou e-maily, vyzvánění nebo aplikace Java. Do adresáře se vejdou až dva tisíce kontaktů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Bluetooth je samozřejmostí. Jistě také potěší technologie Push-to-Talk a její vylepšená alternativa Push-to-Talk over Cellular (PoC), která bude představena ve čtvrtém čtvrtletí 2004. Technologie PoC umožňuje uživatelům posílat hlasové zprávy několika příjemcům pouhým stisknutím tlačítka.

Telefon bude na trh uveden v několika provedeních, aby vyhověl potřebám podniků i malých firem a domácích kanceláří. Standardní verze, která umožní ruční převádění e-mailových zpráv z e-mailového účtu na telefon, bude k dispozici od září 2004.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Mobilním profesionálům z malých a středních firem bez podnikové e-mailové infrastruktury bude telefon SK65 se službami BlackBerry Web Client k dispozici od listopadu 2004. Tato technologie umožňuje automatické převádění e-mailů POP3 nebo IMAP4 přímo do telefonu SK65. A konečně manažeři, kteří pracují s e-mailovou schránkou na firemním serveru, mohou využít variantu SK65 s podporou serveru BlackBerry Enterprise Server pro přístup k e-mailům a informacím ze systémů MS Exchange/Lotus Domino i přes firemní firewall. Tato varianta se zcela zabezpečeným zakódovaným okamžitým přístupem k e-mailu Triple DES a možností převodu údajů z kalendáře do telefonu za pohybu bude k dostání od listopadu 2004.

Thorsten Heins, prezident pro mobilní telefony společnosti Siemens, k uvedení nového telefonu na trh poznamenal: „Telefon SK65 je důmyslné řešení „vše v jednom“ pro manažery, kteří potřebují mít všechno pod kontrolou a zároveň být informováni kdekoliv na cestách. Kompletní řada funkcí týkajících se zpráv umožní větší flexibilitu nezávisle na tom, kde a kdy pracujete. Nadčasový designový telefon nabízí nejen profesionální vzhled, ale samozřejmě i výkon.”

Diskuze (16) Další článek: Můj mobil: Siemens M55

Témata článku: Siemens, , Siemens SK65, Děs, Protáhlý tvar, Řada funkcí, Kompletní řada, Firemní firewall, Mail