Siemens SL75: nádherný outdoor

Po vzoru Nokie představil i Siemens svůj outdoorový komunikátor. Nový typ SL75 je nesrovnatelně menší než konkurenční devětdvadesítka a je až po okraj nabušen nejnovějšími technologiemi. Chcete vědět víc?

Nový mobilní telefon od Siemensu je koncepčně zcela novým zařízením. Vývojářům této německé společnosti se podařilo originálním způsobem zkloubit osvědčený design současných přístrojů této společnosti s nejnovějšími funkcemi. Zaměřme se tedy na některé z nich podrobněji.

Revoluce nebo evoluce?

Snad nejzajímavější je provedení plazmového displeje. Tato revoluční a nová technologie využívající takzvaných plovoucích rezistorů  - displej je vzdáleně podobný současným aktivním displejům TFT (Thin Film Transistor). Siemens vyměnil tranzistory za rezistory a jejich pracovní algoritmus doplnil o plovoucí čárku. Oficiální název takovéhoto displeje TFR(fp) – Thin Film Resistor with floating point - ve volném překladu přibližně „pohublý tenkostěný rezistor, pracující s plovoucí čárkou“, zobrazuje až 32 milionů odstínů barev, kde každá může mít až dva pododstíny a možnost přepnutí do bichromatického režimu při rozlišení 800 x 600 obrazových bodů. 

    
Nový komunikátor Siemens SL75 - jednoduchý, ale účelný design musí uchvátit každého.

Integrovaný emailový klient využívá paketových datových přenosů GPRS fáze tři při konfiguraci 5+2 timeslotů. Tato rychlost se sice může zdát neuskutečnitelná, nicméně jsou české mobilní sítě podle vyjádření svých tiskových mluvčích připraveny plně tento standard podporovat.

 

O kvalitní příjem signálu se stará jedinečná integrovaná veritová anténa - stejná, jekou máte ve svém tranzistorovém radiopřijímači. Výhodou tohoto řešení je již známá technologie bez větších konstrukčních záludností.

   
Komunikátor se otevírá - po odklopení vrchní části získáte pohodlný přístup k uloženým informacím.

Klávesnice je plně holografická a dokáže se svou velikostí přizpůsobit anatomii vaší ruky, takže ani po delším psaní vás nebolí zápěstí ani nemáte ošklivě modrý či zelený palec.

Pořadný pamatovák

Obzvláště vyzdvihnout musím gigantickou paměť na 200 poznámek. Poznámky mohou být - v závislosti na velikosti písma - libovolně dlouhé. Mohou také obsahovat obrázky, animace nebo notový zápis vyzváněcí melodie. Melodie jsou zatím určeny jen pro hudebně založené uživatele, nicméně již dnes se pracuje na verzi DeLuxe, jejíž součástí bude i malá píšťalka.

   

Pro zápis informací a zpráv je nejlépe použít dotykové pero s grafitovým hrotem. Právě grafitový střed obalený důslednou imitací dřeva je nejvhodnějším záznamovým médiem, protože s použitím jednoduchého doplňku z pryžové hmoty je možné všechny záznamy také mazat.

Veškerá řídící elektronika byla integrována na vnitřní stranu přední části telefonu s využitím moderní technologie InkJet Coating. Podle našich informací je největší výhodou této technologie abnormálně levná výroba. Kvůli minimalizaci rozměrů byla použita nenápadná Bi-Li-Pol baterie o kapacitě 1500 mAh, která by měla vydržet bez nabíjení po celou dobu morální životnosti tohoto zařízení.

Berte jej

Po celou dobu testování se tento mobil stal doslova miláčkem celé redakce. Každý jej chtěl používat a místy se o něj strhla doslova bitva muže proti muži. Můžu vám tedy nový Siemens SL75 směle doporučit - jeho cena prý bude více než přijatelná. V každém případě se jedná o mobil s nevýhodnějším poměrem cena / výkon.

Diskuze (48) Další článek: Jásir Arafat používá Ericsson T39

Témata článku: Siemens, , Siemens SL75, Nejnovější funkce, Notový zápis, Známá technologie