Silvestr u T-Mobile: mírný pokles hovorů dorovnal nárůst MMS

Silvestrovský provoz v síti T-Mobile se letos příliš nelišil od minulého roku, výjimkou byly jen multimediální zprávy, kterých lidé poslali o pětinu více. Letos jejich počet přesáhl 197 tisíc, nejvytíženější byla překvapivě podvečerní hodina mezi 17:15 a 18:15, kdy bylo adresátům doručeno přes 18 tisíc MMS. Na rozdíl od minulého roku mírně pokleslo množství zaslaných textových zpráv, a to o 5,1 %. SMS centrem jich prošlo téměř 15,9 milionu přicházejících jak z mobilů, tak z nejrůznějších externích aplikací. Zákazníci odeslali ze svých telefonů 12,8 milionu blahopřání.

Nejvíce se pisatelé činili od 23:45 do 00:45 hodin – SMS centrum odbavilo téměř 1,8 milionu textovek, přičemž mezi 00:15 a 00:30 lidé odeslali více než půl milionu textových novoročenek. Tradice, že Silvestru a prvním minutám nového roku dominují telefonáty, zůstala i tentokrát zachována. Celkový počet příchozích i odchozích hovorů činil v síti T-Mobile téměř 22,1 milionu, což představuje meziroční pokles o 9,15 %.

Zákazníci se postarali zhruba o 12,2 milionu telefonátů. Největší hlasový provoz byl jako obvykle zaznamenán v první hodině po půlnoci, kdy byly uskutečněny téměř 3 miliony volání. Nejrušnější úsekem byla první čtvrthodina nového roku – více než 1,1 milionu hovorů.

Diskuze (7) Další článek: Vodafone na Silvestra: MMSky z Parku a 100% nárůst dat

Témata článku: , , Mir, Pokles, MMS, SMS centrum, T Mobil, Hovor, Nárůst, Mobil m, T - Mobil, MOBI, Mobil, Síl