SimCity a české UFO (mobilní hry)

Vezměte na sebe úlohu starosty a architekta města a postavte město svých snů. Zahrejte si strategii českého původu UFO: Afterlight.

Vyzkoušejte nejčerstvější novinky v mobilních hrách: tahovou strategii UFO: Afterlight, legendární budovatelskou strategii SimCity, sympatickou arkádu Rainbow Islands a kolekci logických miniher Puzzle Paradise. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.


UFO: Afterlight

Legendární tahová série UFO díky českému studiu Pixalon znovu ožila na displejích mobilních telefonů. Je to již pěkná řádka let, co si tahle scifi pecka odbyla svoji premiéru. Příběh se točí okolo obydlování Rudé planety, kterou lidstvo chce upravit k obrazu svému. Lidské rozmary se ale bohužel nelíbí místním emzákům. Celá hra se odehrává v tahově akčním stylu, takže členy vašeho ozbrojeného komanda posouváte po kostičkách v terénu. K dobru alespoň zůstává, že můžete trochu taktizovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Včetně akční části hry vás čeká také taktická mapa, ve které se proklikáváte k jednotlivým úkolům, ovlivňujete vaše postavení a uzavíráte příměří, nebo se vrháte do ozbrojených konfliktů. Oproti PC verzi autoři ošidili stránku vývoje technologií, protože zbraně a další důležité věci přibývají automaticky. rafická stránka hry nijak nevybočuje z dnešního průměru, ale izometrický pohled by hře slušel mnohem více, ostatně tak je zpracovaná i velká PC verze. I když je hra poměrně rozsáhlá, nehrozí pocit stereotypu - nové rasy, zbraně, území, rozmanité úkoly. Pořád se něco děje. UFO prostě nedělá svému jménu ostudu.

UFO: Afterlight (strategie):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HTNYW na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

SimCity

EA oprášila prach stařičké budovatelské strategie, aby přinesla tuhle legendu i na mobilní telefony. Autoři se opravdu vytáhli, protože mobilní verze je k nerozeznání od slavného předchůdce na PC. Znovu se tak pustíte do výstavby vašeho města snů. Hned na začátku se dostanete do role starosty a architekta zároveň. Stavění nových budov a plánování jede jako na běžícím páse a za chvíli se nestačíte ani divit, jak obrovské město jste postavili. Se stejným úsilím pak sledujete strmý ekonomický pád vašeho vymazleného městečka a jako největší viník celého krachu si můžete hodit mašli.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jde to ale i jinak. Stačí se podívat pár let do minulosti a inspirovat se vzorným plánováním, kdy někteří soudruzi pracovali na 120%. Plánování infrastruktury města je totiž klíčovou vlastností SimCity – rozdělit pěkně obytné, průmyslové a obchodní oblasti, začít stavět silnice, hasičské stanice, parky, stadiony a další budovy pro naplnění městské kasičky. Hlavně abyste zůstali v plusových číslech. Autoři na vás ještě připravili různé přírodní katastrofy jako požáry a tornáda. Přívést nové obyvatele do vaší metropole nebude úplně jednoduché.

SimCity (simulátor):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HQVLF na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Rainbow Islands

Nenáročné arkádovky mají pořád své kouzlo. To samé platí o nestárnoucích klasikách jako Rainbow Islands, která poprvé spatřila světlo světa na Nintendu. Tahle povedená hříčka navazuje na předchozí legendu od firmy Taiko, hry Bubble Bobble. V roli roztomilého skřítka Babbiho musíte skákat z jedné duhy na druhou, abyste unikli stoupající vodě a dostali se až na samotný vrchol. V cestě vám stojí různé překážky a na konci každého levelu vás čeká souboj s bossem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Bubbimu se navíc do cesty staví nepřátelé v podobě nepříjemného hmyzu, který musíte tradičně přeskákat nebo podlést. Zatímco předchozí díl byl stereotypní, tak do Rainbow Islands autoři z EA přinesli mnohem více zábavy. Prostředí je barevnější a různorodější, než v originále. Bubbi na svém dobrodružství také sbírá různé bonusy. Sečteno a podtženo Rainbow Islands je přijemné zpestření na nostalgické skákačky starých časů.

Rainbow Islands (plošinovka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HHXZQE na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Puzzle Paradise

Další obrovská kolekce nadupaná až po uši logickými minihrami od EA. Člověk si někdy musí pořádně namáhat mozkové závity a pokud to někdy opravdu stojí za to, tak právě u logických her na mobilní telefony! V Puzzle Paradise se objevíte přímo v ráji. Na exotickém ostrově se dostanete do role mladého neohroženého průzkumníka Maxe, který se vydá na velké dobrodružství za zlatem a slávou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Puzzle Paradise je souborem 16 zábavných hádanek, které díky své jednoduchosti přináší pěkné zpestření do jinak nudného světa logiky. Již od prvních krůčků zjistíte, že hra je především určena pro nejmenší. Jako hráč objevíte pozadí slunkem zalitých pláží, pěkných podvodních scenérií, zamrznutých arktických plání a dalších. Občas se objeví i speciální prémie, díky kterým můžete vyhrát trofeje a odemknout nové hry a místa, abyste byli korunováni nejlepším hráčem Puzzle Paradise.

Puzzle Paradise (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HVZZE na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).


© 2009 ELECTRONIC ARTS INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Váš názor Další článek: Nokia se ve třetím čtvrtletí propadla do ztráty

Témata článku: , , , Minihra, MOBI, Pěkná řádka, Mobil, Starý čas, Plošinovka, Celá hra, Koma, PC verze, UFO, Kostička