Æsir phone: kapesní luxus za milión

Tady nejde o funkce, pouze o design, materiál a zpracování. Na rozdíl od jiných pompézních a předražených mobilů se nám Æsir dokonce i líbí.

Nejnovější přírůstek do rodiny luxusních telefonů má na svědomí Dánské designové studio pod vedením člověka jménem Yves Béhar. Kdo by toto jméno neznal, nechť si doplní znalosti a sezná, že Yves Béhar je slavný průmyslový designér. Telefon, zda-li se to ještě tak dá nazvat, nese zvláštní jméno Æsir phone.

Ze specifikací vyplývá, že se nejedná o žádného „zabijáka“ moderních smartphonů. Při troše odvahy nelze hovořit ani o „zabijáku“ střední třídy telefonů. Pro koho je tedy vlastně telefon určen? Pro rozmařilé milionáře? Pro designové nadšence?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dvoupalcový displej, možnost zaznamenat 200 záznamů do kalendáře, žádná kamera, žádná GPS, nic takového. Pouze luxus.

Yves Béharem popisuje své dílo takto: "V době, kdy si celé mobilní odvětví myslí, že telefony už nejsou primárně určeny hlasovou komunikaci, jsme se chtěli zaměřit právě na ní. Na tuto jasnou, srozumitelnou a jednoduchou ideu. Šlo o to dovést do absolutní dokonalosti věci jako uživatelské prostředí, citlivost a celkové vizuální detaily. V době, kdy se loňské modely telefonů příštím rokem stávají zastaralými, chceme udělat něco jiného, dlouhotrvajícího. Něco co bude vyhovovat přesně našim kritériím.“

yves_interview_sketch1.jpg

Myšlenka bezesporu zajímavá, nemyslíte? Zajímavá je i cena nabízených telefonů. Jedná se o dvě možné varianty – jeden z 18karátového zlata, druhý „pro chudé“, pouze z oceli (označení 316L). První jmenovaný vyjde koncového zákazníka na pěkných 42 000 eur (přibližně jeden milion korun), druhý na pouhopouhých 7 250 eur (přibližně 177 000 Kč).

Telefony budou k dispozici v Evropě během tohoto léta, ve zbytku světa pak na podzim. Začněme tedy šetřit, jako vánoční dárek se jeví přímo ideálně. 

Diskuze (14) Další článek: Google: nový Nexus má WiMAX (a není až tak nový)

Témata článku: , Průmyslový design, Milión, AES, Phone, Mil, Lux