„Siri, rozsviť lustr.“ Žárovky teď poslechnou na slovo

Chytré žárovky systému Philips Hue si nově rozumí s Apple HomeKit, takže je můžete ovládat hlasovými povely přes Apple Siri. Třeba i z hodinek na zápěstí.

Promluvit k zápěstí a rozsvítit tak lustr v obýváku nebo ztlumit lampy v pracovně? Už to není výjev ze sci-fi filmů. Společnost Philips představila novou generaci osvětlovací platformy Hue. Přináší mnoho novinek a jednou z těch atraktivních je i možnost ovládat systém přes Siri a vzhledem k tomu, že Siri je i v hodinkách Apple Watch, hlasové povely tak skutečně můžete směrovat k zápěstí.

Klepněte pro větší obrázek
Siri je v mobilu, v domácím iPadu, i v hodinkách. To všechno jsou teď místa pro ovládání domácího osvětlení.

Philips Hue tedy získává podporu ze strany Applu a je kompatibilní s jeho „internetem věcí“ HomeKit. Hezké je, že kompatibilita je zpětná, takže jestli doma máte žárovku ze starších generací systému, měla by se Siri a aplikacemi na Apple iOS pracovat.

Klepněte pro větší obrázek
Hue Bridge 2.0. Bez téhle krabičky budete na své žárovky promlouvat marně.

Centrum systému Hue se jmenuje Hue Bridge, je to malá krabička připojená k domácí sítí a k internetu. Právě to je spojovací můstek systémů Philips Hue a Apple HomeKit. Přijde na 60 dolarů, tedy asi 1 900 Kč, v Americe už se prodává, k nám by se měl dostat v dohledné době.

Diskuze (15) Další článek: Samsung podpoří nové album a koncerty Rihanny 25 miliony dolarů

Témata článku: Apple, , , , Sci-fi film, Malá krabička, Philips Hue, Zář, Můstek, Poslech, TED, Slovo, HomeKit