Síť Vodafonu postihl výpadek, některá čísla se nemohou přihlásit

Od dnešních ranních hodin si někteří zákazníci Vodafonu nemohou zavolat a ani na jejich číslo se nikdo nedovolá. Mobilmanii na to upozornilo nezávisle na sobě několik čtenářů z různých koutů republiky. Výpadek zasáhl náhodně jak rezidentní, tak i firemní čísla. Důvodem je chyba ústředny, kvůli které nedojde k přihlášení některých čísel do sítě.

Naše informace potvrdila i tisková mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová: „Z důvodu technických komplikací mohou mít od ranních hodin někteří zákazníci potíže s přihlášením do sítě.“ Technici operátora intenzivně pracují na nápravě. Výpadek by měl být odstraněn během dopoledních hodin. „Všem, které komplikace postihly, se velice omlouváme. O dalším vývoji budeme informovat,“ dodává Houzarová.


Aktualizováno ve 14 hodin:

Operátor vydal aktualizované vyjádření ke stavu sítě. Telefonování a posílání SMS zpráv by nyní mělo být pro všechna čísla funkční, problémy mohou vykazovat stále datové přenosy: „Zákazníkům, kteří měli během dopoledne problém s přihlášením do sítě, doporučujeme nyní telefon restartovat. V tuto chvíli by mělo být přihlášení do sítě a volání opět funkční. Nicméně u určité skupiny zákazníků mohou přetrvávat komplikace s dalšími službami. Na odstranění zbylých problémů naši technici intenzivně pracují.“

Diskuze (32) Další článek: LRIC: Doháníme civilizaci. Čtvrt hodiny po dvanácté

Témata článku: , , , , Post, Síť, Restartovat telefon, Sít, Alžběta Houzarová, Voda,