Síto nepropustí vodu, kladivo nerozbije displej [video]

Zázraky moderních technologií. Už dnes můžete koupit fólii, se kterou si displej jen tak nerozbijete. Už brzy si koupíme mobil, kterému nebude vadit voda.

Spíše než odborný elaborát o nových technologiích vám dnes ukážu dvě zajímavá videa.

Na prvním uvidíte působivou ukázku hydrofobního filmu, který je možné aplikovat prakticky na cokoliv. Co byste řekli na cedník, kterým ne a ne protéct voda? Stejně by to mohlo fungovat i s reproduktory sluchátek a otevřenými konektory.

Není až tak důležité, že tohle konkrétní demo provedla japonská společnost Daikin Industries. Důležitější je, že tyhle technologie jsou stále častěji vidět na světových veletrzích a je jen otázkou času, kdy je výrobci začnou aplikovat na své produkty. Ostatně Nokia do světa nedávno vypustila podobné demo

Druhý klip ukazuje fólii, která působivým způsobem ochrání displej. Ať je věhlasné sklo Gorilla Glasssebetvrdší, stále je křehké a pád telefonu na zem může mít pro displej fatální následky. Tentokrát to není žádné sci-fi, tuhle fólii už si můžete koupit, jen to bude stát trochu hledání na Amazonu či eBay. Jeden kousek přijde na 20 dolarů. Jestli vám demo hrnkem, kladivem a cihlou nepřijde dostatečně přesvědčivé, mrkněte na další přímo na stránce výrobce: BuffLab.com.

Diskuze (42) Další článek: Projekt Falcon: Microsoft chce zrychlit načítání aplikací na mobilu

Témata článku: , , Sít, ? Displej, Síto, Displej