Skládačky budou důležitější. Řada Galaxy S má brzy započít pomalý sestup z trůnu

Známý leaker Ice Universe tvrdí, že Samsung vidí budoucnost ve skládačkách, a tomu chce uzpůsobit úplně vše. Pojem „vlajkový telefon“, tak postupně bude pozbývat na významu, protože se má Samsung zaměřit zejména na skládací telefony, takže u těch „klasických“ nebudou specifikace úplně na té nejvyšší úrovni, jako doposud. A začít to má již od řady Galaxy S21, která už nemá být tak výkonná, jako dříve. Budoucí „flagship skládačky“ od Samsungu tak budou spadat do modelové řady Galaxy Z.

Ice Universe dodává, že postupná transformace portfolia už začala. Z řady Galaxy A tak vymizely ty nejvýkonnější stroje, a levnější Note20 tak trochu vypadá jako zástupce řady Galaxy A. Navíc dodává, že vidí známky budoucího oslabení řady Galaxy S a Galaxy Note tak, aby za topmodely Samsungu byly považovány jen skládačky. A pokud se tak skutečně stane, dokazovalo by to, jak velkou důvěru má Samsung ve své skládací přístroje. 

Ostatně, nedávnou testovaný Galaxy Z Fold2 prakticky nemá žádnou odpovídající konkurenci. Huawei má svých starostí dost a Apple se k žádné skládačce zatím neodhodlal. Překážkou ve větších prodejích skládaček však není konzervativnost ale spíše praktické hodnoty (displej náchylný k poškrábání, chybějící IP68, apod.) a zejména koncová cena. 55 tisíc je prostě a jednoduše pořád příliš hodně.

Samsung sice na příští rok plánuje tři různé skládačky, a také vůbec první ořezaný model, ovšem cena skládaček bude muset poklesnout dost výrazně, abychom skládací zařízení mohli brát jako nový mainstream. A to zřejmě ještě pár let potrvá.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Fold2:

Diskuze (12) Další článek: Také Huawei umí levnější model pro nové sítě. P40 Lite 5G se čtverným foťákem

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Series, Ica Universe, Look, Trůn, Sestup, Poma, Brzy, Skládačka