Sledujte s námi nejočekávanější premiéru smartphonů Huawei za poslední roky

Huawei dnes představí novou rodinu vlajkových smartphonů Mate 30. Jde o nejočekávanější premiéru zařízení tohoto čínského výrobce za posledních několik let. Dílem proto, že se novináři i veřejnost těší na další porci inovací, kterými Huawei pravidelně dokáže překvapovat, z části ale i proto, že stále není úplně jasné, zda se uvedené novinky budou prodávat globálně, případně kde a s jakými omezeními.

Důvodem těchto obav jsou již mnohokrát probírané americké sankce na čínskou společnost a v tomto případě konkrétně znemožněný přístup Huawei ke službám Googlu. Vzhledem k tomu, že u všech nově uváděných smartphonů řady Mate 30 se od počátku vývoje počítá s Androidem, není možné je najednou uvést s jinou platformou, např. vlastním systémem Huawei Harmony OS. A Android bez služeb Googlu není úplně ideální řešení, což si výrobce velmi dobře uvědomuje.

Huawei se naprosto bez vlastního přičinění dostal do velmi nepříjemné situace, která může výrazně ovlivnit jeho podnikání. Jsme zvědavi, jak se firma a její CEO Richard Yu k problému postaví a zda na keynote přidá nějaký komentář. Sledovat s námi živý přenos z německého Mnichova můžete ve videu v tomto článku. Premiéra odstartuje ve čtvrtek 19. září 2019 ve 14 hodin.

Diskuze (98) Další článek: Známe datum vydání akční hry Call Of Duty: Mobile. Čekání už nepotrvá dlouho

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Uvedená novinka, SMA, Pře, Nový smartphone, Mnichov, Premier,