Slepé napodobování? Nikoliv. Xiaomi Mi Mix 2s bude mít vykouslý roh displeje

iPhone X je smartphonem, který je v poslední době stále častěji kopírován. Ostatní výrobci se k němu chtějí připodobnit zejména středním vykrojením v horní části displeje. Zatím naposledy se chtěl nejvybavenějšímu iPhonu vizuálně přiblížit např. Asus ZenFone 5. Podporu výřezů v displeji chce Google přidat i do budoucího Androidu P, zatím se však stále jedná o dost rušivý vizuální element.

Xiaomi Mi Mix 2s na krátkém videu:

Xiaomi na to jde z druhé strany. U připravovaného Mi Mix 2s také nabídne „módní“ výřez v displeji, ovšem v jeho pravém horním rohu. Právě v tomto místě má být umístěna kamerka pro selfie, a samotný výkroj má být tak malý, jako jedna ze stavových ikon v horní liště Androidu. Novinka od Xiaomi má ovládat systém dotykovými gesty, ovšem v rámci nastavení grafické nadstavby MIUI by uživatelé měli mít možnost vrátit se k dotykovým ovladačům ve spodní liště displeje.

Xiaomi Mi Mix 2s má být představen již 27. března. Telefon poběží na Snapdragonu 845 a nabídne 5,99" LCD displej s rozlišením 2 160 × 1 080 pix, který má zabírat více než 95 % přední strany. Reproduktor se vměstná do úzkého rámečku nad displejem.

Xiaomi Mi Mix 2s bude mít selfie kamerku umístěnou ve výřezu displeje:

Diskuze (35) Další článek: Nový VR Moto Mod přemění modulární Motoroly na brýle virtuální reality

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , Horní lišta, #Xiaomi, Stavová ikona, Módní výřez, Úzký rámeček, Displej, Dotykový ovladač, Kamerka, Spodní lišta, Horní část, Dotykové gesto, Ostatní výrobci, Mít, Horní roh, ? Displej,