Sluchátka AirPods Max dostaly profi zvuk, korunku z Apple Watch, ale také pekelnou cenu

Apple právě představil dlouho očekávaná náhlavní bezdrátová sluchátka AirPods Max. Mají originální design s klenbou a polstrováním z prodyšné textilní síťoviny. Pevnost zajišťují teleskopická ramena z nerezové oceli a hliníkové náušníky.

Sluchátka nabízí 40mm měniče pro bohatší zvuk s přesnějšími středy a hlubšími basy. To hlavní ale přichází díky čipu Apple H1 a senzorům jako je gyroskop, či akcelerometr, které poslouží pro prostorový zvuk Spatial audio a nechybí ani optické snímače pro pauznutí hudby, když sluchátka sundáte z hlavy.

Procesor se také stará o automatický ekvalizér a vylepšené potlačení okolního hluku, ke kterému sluchátka využívají rovnou osm mikrofonů. Devátý mikrofon pak dopomáhá k volání a používání asistentky Siri. Samozřejmostí je pak režim propustnosti pro slyšení zvuku v okolí.

Konstrukčním překvapením sluchátek je použití otočné korunky z Apple Watch pro citlivé ovládání hlasitosti. Slouží však i jako tlačítko pro ovládání hudby. Apple slibuje výdrž až 20 hodin na jedno nabití s aktivním potlačením hluku. Nabíjí se skrze Lightning konektor, přičemž 5 minut v síti stačí na dalších 1,5 hodiny poslechu. 

Sluchátka si můžete předobjednat již dnes v pěti atraktivních barvách: stříbrné, červené, blankytně modré, zelené a vesmírně šedé. Jelikož se ale jedná o profesionální sluchátka, připravte si pořádný balík, prodávají se totiž za 16 490 Kč. První zájemci se dočkají již 15. prosince.

Diskuze (235) Další článek: Samsung chystá nástupce Galaxy Buds+. Dostane pouzdro z Galaxy Buds Live

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Sluchátko, DOS, Dostal, Pro +, AirPods Max, Korunka, Teleskop, Zvuk, Spatial audio, Hudba, Blank, Dostál, Hluk,