Cestujete? Mobil je nejlepší pomocník. Uložte do něj doklady, pohlídejte zavazadla a další tipy

  • Jedete na výlet nebo na dovolenou?
  • Smartphone vám na cestách může být nenahraditelným pomocníkem
  • Dáme vám několik tipů, jak konkrétně telefon pomůže

K létu jednoznačně patří také cestování. Technologie jsou při něm dnes ale neodmyslitelným pomocníkem, které vám mohou ušetřit mnoho času i starostí. Ukáže si v tomto článků několik tipů, které se vám budou hodit.

Mějte digitální kopii dokladů

Při cestování ať už do zahraničí tak po České republice určitě nezapomeňte na nutné doklady, ať už půjde o občanský průkaz, cestovní pas nebo řidičský průkaz, pokud budete řídit. Je dobré ale být připravený i na situace, kdy můžete některý z dokladů ztratit, nebo vám bude odcizen. Bohužel stále nepatříme k prvním moderním zemím, které se rozhodly doklady digitalizovat a plnohodnotně nahrát do chytrého telefonu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na cestách se určitě bude hodit digitální kopie důležitých dokladů jako záloha pro případ ztráty. To se dá snadno udělat chytrým telefonem.

V nouzovém případě, kdy skončíte daleko od domova bez všech dokladů, věřte, že bude rádi za jakoukoliv náhradu. Doporučujeme tedy si důležité doklady, potvrzení ubytování a dalších služeb, které řešíte mimo nějakou konkrétní aplikaci, alespoň naskenovat do telefonu jako zálohu. Pro sken lze na iPhonu použít aplikaci Poznámky, na Androidu lze využít z celou řadu aplikací jako je Adobe Scan nebo Microsoft Lens a další. V nouzi ale může postačit i fotka.

Diskuze (17) Další článek: Oppo se stalo partnerem UEFA. Jeho logo ozdobí stadiony a vysílání evropské Ligy mistrů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , Heathrow, Mapa, CG transit, Doklad, Tile, Seznam, Slovensko,