Smartphony a tech trendy 2014: čeká nás skvělý rok!

Vývoj technologií je nezastavitelný, takže co nás čeká v roce 2014? Chystá se řada novinek, které posunou hranice zase o kus dál.

Technologické drobnosti

  • NFC: Více telefonů bude mít umět NFC, ale elektronické peněženky stále neproniknou k masám. Přesto budeme tuto technologii využívat častěji, například k přenosu souborů.
  • Mobilní hraní: Lepší GPU a CPU jsou na cestě, tak proč nepřidat možnost propojení s TV? Hraní na konzoli to zatím nenahradí, ale pravděpodobně získá na oblibě.
  • DuálBoot: Co byste řekli na jedno zařízení s možností spustit na něm Android i Windows? V tuto chvíli divoká představa, ale možná se už letos dočkáme.
  • Biometrie: Apple nebyl první, kdo přišel s biometrickým senzorem a určitě nebude poslední. Ostatní výrobci budou tento trend následovat. Ve hře je i ovládání pomocí pohybu očí, se kterým prý experimentuje Amazon.
  • Bezdrátové nabíjení: Některé telefony podporují standard bezdrátového dobíjení Qi Wireless. Samsung, Sony a Qualcomm se kloní na stranu konkurenční AW4P (Alliance for Wireless Power). Pokud něco nasazení bezdrátového nabíjení letos zpomalí, bude to vzájemný boj o vliv.

Via gizmodo.com

Témata článku: , , , , , , , Apple iPad mini, Apple iPad mini (2. generace), Apple iPad mini (2. generace) 128GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 16GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 64GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 16GB 3G, Apple iPad mini 3, Apple iPad mini 3 128GB LTE, Apple iPad mini 3 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini 3 16GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 32GB 3G, Apple iPad mini 32GB Wi-Fi