Smartphony Xiaomi získávají novou funkci. Nyní je můžete odemykat skenem obličeje

Chytré telefony Xiaomi včetně podznačky Pocophone dostávají v těchto dnech aktualizaci prostředí MIUI na verzi 10.2. V rámci tohoto updatu se vedle dalších vylepšení objevuje konečně i nově zpřístupněná funkce odemykání skenem obličeje. Tu mohli využívat dosud pouze zákazníci zařízení určených pro čínský trh.

Odemykat pohledem na telefon tak půjde celkem 7 modelů a další mají do budoucna přibývat. U každého modelu se také liší technologie a úroveň bezpečnosti takového odemykání. Zatímco nižší modely využívají ke skenování obličeje pouze přední kameru, u vyšších modelů se zapojuje také infračervený senzor.

Model

Verze systému

Technologie snímání

Mi 8 Pro

MIUI 10.2.1.0

3D snímání

Mi 8

MIUI 10.2.2.0

Kamera + IR přisvětlovací dioda

Mi Mix 3

MIUI 10.2.1.0

Kamera + IR přisvětlovací dioda

Pocophone F1

MIUI 10.2.2.0

Kamera + IR přisvětlovací dioda

Mi 8 Lite

MIUI 10.2.2.0

Kamera

Redmi Note 6 Pro

MIUI 10.2.2.0

Kamera

Redmi 6

MIUI 10.2.3.0

Kamera

Nejpokročilejší technologii prostorového 3D snímání (podobná technologie, jakou mají iPhony řady X) obsahuje Xiaomi Mi 8 Pro. V tomto případě jde o první použití tohoto typu technologie u smartphonů založených na operačním systému Android. 3D technologie je přesnější, rychlejší a zejména bezpečnější – neoklamete ji například fotografií obličeje.

Samotný proces odemykání je naprosto jednoduchý. Soustava osvětlovacích prvků a snímačů je umístěná ve výřezu u horního okraje displeje. Uzamčený telefon stačí přiblížit k obličeji, stisknout zapínací tlačítko a telefon odemkne. Odemykání funguje i ve tmě, kdy tvář uživatele osvětluje podsvícený displej nebo u vyšších modelů IR senzor. V tomto případě je odemykání rychlejší.

Diskuze (54) Další článek: Samsung přepne na zelenou. Obalové plasty nahradí ekologickými materiály

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Model, Odemykání, F +, Sken, Obličej, Soustava, Nová funkce, Kamera, SMA,