Snapdragon 855 je o třetinu výkonnější než jeho předchůdce. Překoná i Kirin 980

Na komerční uvedení prvních smartphonů s procesorem Qualcomm Snapdragon 855 se stále ještě čeká. Benchmark Antutu už má ale k dispozici výsledky měření s neveřejného referenčního zařízení, které ukazují, jak moc výkonný nejnovější Snapdragon bude. Svého předchůdce 845 překonává v celkovém výkonu více než o třetinu a s přehledem poráží také dosud nejvýkonnější čipset pro anroidové smartphony Kirin 980.

Klepněte pro větší obrázek

Antutu upřesňuje, že referenční zařízení, na němž probíhalo měření, obsahovalo vedle Snapdragonu 855 také 6GB operační paměť, 128GB vnitřní úložiště a displej s rozlišením 1 440 × 2 880 bodů. Mohlo tak jít například o prototyp základní paměťové verze připravovaných modelů Galaxy S10/S10+ v provedení pro americký trh, které bude využívat právě Snapdragon 855. Evropská verze dostane tradičně procesor z dílen Samsungu, tentokrát Exynos 9820.

Z dílčích výsledků, které dávají dohromady celkové skóre přes 360 tisíc bodů, vidíme, že největší odskok nastal v oblasti grafické jednotky (GPU), kde má Snapdragon 855 navrch zhruba o 30 tisíc bodů. Nejbližšího konkurenta Kirin 980 ale překonal i v oblasti hrubého výpočetního výkonu (CPU), ačkoli už ne tak výrazně. Další dvě položky (operační paměť, grafické prostředí) už nemají přímou návaznost na čipset jako takový, ale i zde si vedl tajemný prototyp velmi dobře.

Produktové video k uvedení čipsetu Qualcomm Snapdragon 855:

Diskuze (14) Další článek: První živá fotografie Samsungu Galaxy S10+ potvrzuje duální selfie v displeji

Témata článku: , , , , , , , , GPU, Připravovaný model, Americký trh, Produktové video, Přímá návaznost, Grafické prostředí, Předchůdce, První smartphone, Pře, Vnitřní úložiště, Čipset, Referenční zařízení, Celkový výkon, Nejbližší konkurent, Komerční uvedení, Celkové skóre, Evropská verze