Sněhová královna: vyzkoušeli jsme bílou Nokii N9

Nokia N9 se před Vánoci oblékne do sněhobílého kabátu. Nová barva působí nezvykle elegantně, Nokia jí přizpůsobila i příslušenství.

V expozicích konference Nokia World v Londýně byly vedle novinek Lumia s Windows Phone vystaveny i kousky, které již z Mobilmanie znáte. Známá MeeGo Nokia N9 však oblékla nový celobílý kabát, a tak se alespoň částečně dala k novinkám také započítat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Monolitické tělo Nokie N9 považujeme za mimořádně vydařené, v bílém provedení navíc dodává telefonu zvláštní osobitost a eleganci. Oproti provedení v jiných barvách (N9 se vyrábí ještě v černé, modré a růžové) je bílý materiál lesklejší, přesto nám při manipulaci s telefonem nepřipadlo, že by měl být o mnoho náchylnější k ulpívání otisků.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nokia doplnila škálu tří existujících barev o bílou verzi a tomu přizpůsobila také doplňkové příslušenství. Nová designová sluchátka Nokia Purity vyrobená ve spolupráci se značkou Monster budou na výběr ve stejné čtveřici barev. Na fotografiích níže napravo od telefonu vidíte také malé Bluetooth sluchátko, které se bude ukládat do praktického malého stojánku ve tvaru puku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Dobrou zprávou pro majitele všech barevných verzí N9 je připravovaný softwarový update. Ten by měl v systému MeeGo vylepšit hlavně stabilitu prostředí i spuštěných aplikací a přidat některé drobnosti, jako například ovládání hudebního přehrávače na uzamknuté obrazovce. S uvolněním softwarové aktualizace Nokia počítá během posledního čtvrtletí tohoto roku.

Nokia N9
Nokia N9 16GBNokia ve spolupráci s Intelem vyvinula operační systém Meego a N9 je první model, který ho využívá. Kromě toho má tento smartphone gigahertzový procesor, velký kapacitní displej, 16GB paměť a 8MPx fotoaparát s autofocusem a optikou Carl Zeiss.rozměry a hmotnost: 116 × 61 × 12,1 mm, 135 g
displej: 3,9'', AMOLED, 480 × 854, kapacitní
sítě: GSM (čtyři pásma), WCDMA (pět pásem), GPRS (107|86 kb/s), EDGE (296|237 kb/s), HSPA (14,4|5,8 Mb/s)
konektivita: USB, Wi-Fi, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: 16 000 MB, 1 024 MB RAM
baterie: 1 450 mAh, procesor: Cortex-A8 1 000 MHz
hardware: GPS, digitální kompas, akcelerometr
operační systém: Meego 1.2 Harmattan
fotoaparát: 8Mpx (3 264 × 2 448), video (1 280 × 720), autofocus, dvoudiodový blesk
79%
hardware
N/A*
software
katalogpreviewinfo výrobce
cena: 12 500 Kč

Diskuze (35) Další článek: Budoucnost je fantastická, aneb sci-fi podle Microsoftu [video]

Témata článku: Nokia, , , Nokia N9, Nokia N9 64GB, Král, Nova design, Královna