SoloCam posouvá fenomén selfie stick na nový level

SoloCam ke klasické selfie tyčce přidává masivní držák a kvalitní mikrofon. Reportážní výbava se tak vejde doslova do dlaně.

Znáte příznačnější fenomén doby, než je selfie tyčka? Jednoduchý držák, který umožní pohodlně vyfotit sebe sama. Netrvalo dlouho a do rukojeti se dostala technologie Bluetooth a spoušť, takže už nebylo nutné spoléhat na časovanou samospoušť. Tam ale selfie sticks na několik let ustrnuly. Až dnes přichází posun na další level – na Indiegogo se uchází o lidovou podporu projekt jménem SoloCam, který slibuje celé televizní studio v jedné ruce.

Stále je to selfie stick, ale navíc má masivní držedlo s integrovaným mikrofonem, který k videu přidá kvalitní zvuk. Zatímco video z dnešních špičkových smartphonů poskytuje relativně dobrou kvalitu obrazu, integrované mikrofony pokulhávají někde daleko vzadu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Cena začíná na přijatelných 50 dolarech za základní verzi a stoupá až na desetinásobek.

Musím říct, že mě koncept SoloCam naprosto nadchnul a chvíli jsem nechápavě sledoval celkem pomalu postupující ukazatel úspěšnosti financování. Za 23 dní je vybráno teprve lehce přes 40 %, což při neúprosných pravidlech crowdfundingu znamená, že se za dalších 23 dní 100 % cílové částky velmi pravděpodobně nevybere. Pak mi ale došlo, že zatímco obyčejný „selfí klacek“ slouží k jednoduchému focení širokých mas, SoloCam míří na reportéry a další relativně úzké skupiny, které pořizují video v terénu. Ač si stále myslím, že jde o skvělý nápad, „financování davem“ zřejmě není ten nejvhodnější způsob jeho financování…

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ovládání a aplikace:

Diskuze (8) Další článek: Galaxy Note 5 bude představen 12. 8., do Evropy se zřejmě nepodívá

Témata článku: , , Skvělý nápad, Fén, SOL, Fenomén doby, F +, Hand ID, Stick, Klacek, Level, Technologie Bluetooth, Nový level, Fenomén, Integrovaný mikrofon, Nov