Sony chystá smartphone se šestiokým fotoaparátem. Má se jmenovat Xperia 0

Sony v letošním roce absolvovalo sloučení mobilní divize s dalšími elektronickými zařízeními a konečně začalo sdílet své pokročilé technologie vyvinuté pro televizory a fotoaparáty i do produktů ze světa smartphonů. Výsledkem tohoto počínání jsou letos uvedené modely Xperia 1 a Xperia 5. Příští rok má přijít dosud nejlépe vybavená Xperia, která oba modely předčí.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud se Sony neodkloní od současného designu, Xperia 0 by mohla vypadat zhruba takto (Zdroj: Max J @Samsung_News_)

Podle informací japonského portálu Androidnext.info se v roce 2020 můžeme těšit na vlajkový superphone Xperia 0. Trochu zvláštní číslování pramení z toho, že u smartphonů Sony platí, čím nižší číslo, tím vyšší model. Jednička už je zabraná, tak nezbývá, než se vydat za hranice přirozených čísel. U dalších generací má potom výrobce používat tečkovou konvenci, např. Xperia 1.1, podobně jako to dělá například HMD Global u smartphonů Nokia.

Klepněte pro větší obrázek
Předpokládané sestavení šestinásobného fotoaparátu u Xperie 0 (Zdroj: Max J @Samsung_News_)

Největším lákadlem připravovaného smartphonu Xperia 0 má být zadní fotoaparát se šesti objektivy umístěnými ve dvou svislých sloupcích po třech vedle sebe. Dvojice prostředních objektivů má mít duální clonu f1.2/f2.4 podobně, jako to u svých top smartphonů používá Samsung. Díky tomu má být fotoaparát univerzál, který zvládne optický zoom, široký záběr, bokeh efekt, noční režim a další pokročilé metody zpracování obrazu. Telefon má být údajně představen až v rámci podzimního veletrhu IFA 2020 v Berlíně.

Diskuze (8) Další článek: Podívejte se, jak bude vypadat topmodel Honor View 30 a hodinky Watch Magic 2

Témata článku: , , , , , , , Model, SMA, Počin, Berlín, Objektiv, F +