Sony Ericsson chystá vylepšený Cyber-shot

K novinkám švédsko-japonského výrobce v tomto roce přibude další Cyber-shot a dva telefony nižší třídy.

Sony Ericsson sice začátkem ledna na veletrhu v Las Vegas představil chystané modely pro rok 2008, ani jeden však nebyl z jeho top kategorie Cyber-shotů. Nyní unikly na internet obrázky, které by mohly předznamenat nový přírůstek do kategorie K. Z fotografií zveřejněných na serveru PCOnline sice není zřejmé přesné označení přístroje, několik údajů se nám ale zjistit podařilo.

Nástupce, ale čí?

Nejnovější Cyber-shot klasické konstrukce přijde s 3,2Mpx fotoaparátem, vybaveným automatickým ostřením a chráněným posuvnou aktivní krytkou. Její konstrukce je podobná způsobu použitém u K810i. Přisvětlování xenonovým bleskem se sice nedočkáme, výrobce zvolil ale v současnosti hned druhou nejlepší možnost, a to přisvětlení dvojicí LED diod. Z tohoto pohledu se dá usuzovat, že telefon se nejspíš nezařadí do elitní řady K8xx, ale stane se spíš alternativou k podzimní novince K770i. Osobně tipuji označení připravovaného modelu na K780i.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Nový Sony Ericsson vzhledově připomíná K550i

Malá kamerka na přední straně napovídá, že telefon bude uzpůsoben pro videohovory, znamená to, že bude podporovat 3G sítě. Jestli umožní i rychlé přenosy HSDPA, na to si budeme muset počkat po zveřejnění podrobnějších specifikací. Informace, které unikly už teď, hovoří o QVGA displeji a 16 milionech zobrazitelných barev. Nový Cyber-shot by se tak stal vůbec prvním Sony Ericssonem s touto barevnou hloubkou displeje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ovládací prvek pod displejem sice vypadá jako joystick, mělo by se ale jednat o běžný potvrzovací kříž

Poslední zajímavostí, kterou lze vyčíst z uveřejněných fotografií, je způsob otevírání zadního krytu. Ten bude jištěn šroubem, a nebude tak hrozit samovolné vysunutí. Některé další zdroje hovoří navíc o vestavěném čipu GPS, nám se ale tento dohad nepodařilo potvrdit. Moudřejší bychom mohli být po zahájení 3GSM kongresu, který začne v Barceloně 11. února. 

Dva nové lowendy pro rozvojové trhy

Kromě nového špičkového Cyber-shotu se chystá Sony Ericsson představit také dva low-endové mobily. Mělo by se tak stát 24. ledna na konferenci v Indii, pro jejíž trh zejména budou telefony určeny. Modely T270i a T280i budou shodně disponovat displejem s rozlišením 128 × 160 bodů, ve výbavě nebude chybět GPRS, bluetooth a rádio. Jediným rozdílem mezi oběma telefony bude přítomnost VGA fotoaparátu u T280i. Bohužel na internet tentokrát nepronikly žádné fotografie, očekáváme ale design velmi podobný staršímu Sony Ericssonu T250i.

Klepněte pro větší obrázek 
Novinky by se designově měly podobat modelu T250i
Diskuze (16) Další článek: Němci ve vzteku ničí mobilní přístroje Nokia (video)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Son, Shot, Eri, Poslední zajímavost