Sony Ericsson K750i je nejlepší mobil s fotoaparátem

Asociace TIPA (Technical Image Press Association) funguje již od roku 1991 a sdružuje přední evropská média zabývající se fotografováním. V současné době je jejím členem 31 časopisů z 12 zemí. Každoročně uděluje ceny v různých oblastech fotografických produktů, které jsou považovány za obdobu filmových Oskarů v tomto oboru. Pro letošní rok je novinkou kategorie mobilních telefonů s vestavěným fotoaparátem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Ericsson K750i

Vítězem nové kategorie se stal Sony Ericsson K750i a zařadil se tak mezi další oceněnou elitou, jako například profesionální fotoaparát Canon EOS-1 DS Mark II nebo designově inovační kompakt Olympus µ mini Digital S. Telefon je vybaven fotoaparátem s rozlišením dva megapixely, čtyřnásobným digitálním zoomem a autofocusem, který zásadně zlepšuje kvalitu pořízených snímků. Pro jejich uložení je možné využít paměťové karty Memory Stick Duo Pro s kapacitou až 2 GB. Při dokoupení externího blesku PhoneFlash MXE-60 lze fotit ve tmě až na několikametrovou vzdálenost.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Ericsson K750i

Letos bude na trh uvedena také Nokia N90, která se rovněž pyšní dvoumegapixelovým snímačem a optikou značky Carl Zeiss. Byla však představena později a do soutěže zřejmě nezasáhla.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia N90

Diskuze (26) Další článek: HTC: MDA IV oficiálně představeno

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Nokia N90, Sony Ericsson K750i, Foto, Eri, Mobil, Son, Nejlepší mobil, F +, MOBI, Profesionální fotoaparát