Sony Ericsson odtajnil výbavu Xperie Pureness

Přístroj, který sází na formu a nikoli na obsah výbavou příliš nenadchne. Stanete se s ním ovšem středem pozornosti v každé společnosti.

Jednou za čas se urodí mobil u kterého jde stranou funkční výbava a vše se podřizuje pokud možno netradičnímu designu. A přesně takový je nový Sony Ericsson Xperia Pureness – stylový a extravagantní. Nevšední provedení se mu musí nechat, nepochybuji o tom, že telefon bude ve společnosti středem pozornosti, ale faktem zůstává, že jinak toho příliš nenabídne. Forma je totiž jedna věc a obsah druhá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pureness neboli Čistota vůbec nezapadá do rodiny komunikátorů Xperia

Jde o přístroj s rozměry 102 × 43 × 13 milimetrů a hmotností příjemných 70 gramů. Tělo telefonu je celistvé, nemá odnímatelnou baterii a SIM karta se vkládá do slotu na boční straně. Xperia Pureness nemá fotoaparát a její linii nenarušují ani jiné prvky krom bočního konektoru Fast-port. Stejně tak třeba není popsaná ani alfanumerická klávesnice – tlačítka se podsvítí až když je toho třeba.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Taxík poblíž postává než někdo Xperií zamává

Zcela průhledný monochromatický TFT displej nabídne úhlopříčku 1,8 palce a odolnost proti poškrábání. Švédsko-japonský elegán přirozeně podporuje všechna čtyři pásma sítě GSM (850/900/1 800/1 900 MHz) a kupodivu zvládá i sítě UMTS 2 100 MHz a rychlá data HSDPA. Nechybí ani povinné Bluetooth s A2DP, hudební přehrávač a FM rádio s RDS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Už víte, co nadělíte vaší drahé polovičce pod vánoční stromeček?

Interní paměť telefonu činí 88 MB, rozšiřitelná je za pomoci paměťových karet. Výrobce je sice nespecifikuje, ale vsadil bych si na Memory Stick Micro (M2). V balení je připravena 2GB karta. Co se týče výdrže, tak na příjmu vydrží Pureness celých čtrnáct dní. Výdrž baterie při volání v síti GSM udává na osm a půl hodiny, ale v síti 3G už jen tři a půl hodiny.

Do prodeje by se měl „čistý“ mobil dostat na přelomu listopadu a prosince za cenu okolo 15 tisíc korun, to je ovšem cena za kterou můžete mít některý z top mobilů švédsko-japonského výrobce nabitý funkcemi.

Diskuze (30) Další článek: Datové O2 Vánoce: danajský dar, jednejte rychle

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson Xperia Pureness, Čistý mobil, Vánoční stromeček, Son, Eri