Sony Ericsson P900: samička láká samečky (velký test)

Sony Ericsson P900 je špičkový mobilní telefon s funkcemi kapesního počítače. V současné době má ve své třídě jen velmi malou konkurenci. Přečtěte si jeho rozsáhlou recenzi doplněnou téměř sto padesáti obrázky.

Spolupráce s počítačem

K Sony Ericssonu jsme měli k dispozici pouze cédéčko se synchronizačním programem PC Suite. Ve finální verzi dostanete navíc další disk s plnými (Opera, MobiPocket Reader, Photo Editor atd.) nebo zkušebními (Handy Day, Handy Safe atd.) verzemi programů.

Klepněte pro větší obrázek Sony Ericsson P900 v synchronizačním stojánku

PC Suite slouží k synchronizaci dat s Microsoft Outlookem nebo Lotus Organiserem či Notes. Testoval jsem první možnost, synchronizátor si dokonce bez problémů rozuměl i s připravovaným Outlookem 2003. Synchronizovat lze adresář, kalendář, úkolovník a poznámky, přenášet lze také e-maily ve schránce. Je to poměrně rychlý proces, zhruba za minutu je po všem – nové informace z počítače se přenesou do telefonu, data z telefonu zase do počítače.

 Nastavení synchronizace

Do paměti Sony Ericssonu P900 se z počítače dostanete přímo Průzkumníkem. Do vnitřní paměti i na paměťovou kartu lze potom přímo kopírovat data a přes port USB to je i použitelně rychlé.

 Paměť Sony Ericssonu P900 při pohledu z počítače

Vypustili feromony

Sony Ericsson P900 nepřináší tolik změn, aby to současné majitele modelu P800 muselo nutit zahodit starší přístroj a okamžitě pořídit nový. Na druhou stranu si ale stejně myslím, že to část z nich udělá, protože P900 jakoby vypouštěl feromony a lákal svoji cílovou skupinu „Kup si mě“. Je to moc hezké a velice dobře využitelné zařízení, přestože řada problémů z minulé verze nebyla vyřešena a v některých případech se doslova zdá, že výrobce připomínky uživatelů ignoruje. Například chybějící vyzváněcí profily a polofunkční budík byly zmiňovány snad v každé recenzi, v každé diskusi, na každé fanouškovské stránce.

Pro koho je určen Sony Ericsson P900? Použiji stejné věty jako v závěru svého článku, ve kterém popisuji své delší zkušenosti se starším modelem: Pro hračičky, které zcela jistě velmi dlouho neomrzí. Pro praktické uživatele, kteří chtějí rozumný kompromis mezi mobilním telefonem a kapesním počítačem. Pro bohaté, kterým nevadí, že P800 seženou za cenu blížící se plnohodnotnému notebooku. Pro lidi, kteří potřebují mobilní zařízení pro práci.

Lehce jsem se dotknul ceny, která ale zatím ještě nebyla stanovena. Odhadujeme ji ale na přibližně pětadvacet tisíc korun včetně daně. Telefon se na českém trhu objeví ještě do konce roku.

Podrobné parametry Sony Ericssonu P900 najdete v katalogu mobilů


Zdroj

Sony Ericsson
web: www.sonyericsson.com/cz

Plusy a mínusy

+ otevřený operační systém
+ design
+ dostatek aplikací v základní výbavě
+ propracované ovládání jednou rukou

– chybějící vyzváněcí profily
– budík nebudí, když je telefon vypnutý
– telefon trochu vrže
– displej není chráněný proti poškození

Internetové odkazy

Standardní příslušenství

  • Sony Ericsson P900
  • baterie
  • paměťová karta Memory Stick Duo 32 MB
  • redukce pro čtečky běžných karet Memory Stick

    Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
  • záslepka místo klávesnice

    Klepněte pro větší obrázek
     
  • synchronizační kolébka

    Klepněte pro větší obrázek 
  • stereofonní sluchátka s mikrofonem

    Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
  • textilní pouzdro se sponou na opasek

    Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
  • poutko
  • čisticí hadřík
  • cestovní nabíječka
  • dvě pera
  • CD se synchronizačním softwarem
  • CD s dalšími programy
  • příručky
  • malý křížový šroubovák

Podrobné parametry Sony Ericssonu P900 najdete v katalogu mobilů

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Huawei P9, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson P900, Skutečná klávesnice, Stejný termín, Eri, Velký test, Jediná fotografie, Test, Hlavní výtka, Nahrané video, Nastavené rozlišení, Son, Velký, Procentuální stav, Samostatný program, Mobilní spojení, Sam, Dodávané pouzdro