Sony Ericsson T100: úplně nový mobil i příslušenství

Sony Ericsson představil světu úplně nový mobil - má označení T100 a je určen především mladé generaci. Představil však také nové modrozubé sluchátko a přídavnou handsfree sadu s vestavěným rádiem. Doplněno o fotografie.

Úplná novinka - Sony Ericsson T100

Nejmladší mobilní telefon tohoto výrobce byl oficiálně oznámen teprve před chvílí a až do poslední chvíle se o něm nejenže nevědělo, ale ani nespekulovalo. Nový T100 je podle slov svého výrobce určen především do kapes mladší generace, čemuž je přizpůsoben atraktivní design, snadnost použití, zvolené funkce i (prý) příjemná cena.

 

Model T100 je malý a lehký mobilní telefon, který má v sobě slučovat prvky skandinávského a japonského designu. Telefon prý byl navrhován tak, aby vypadal o mnoho dražší, než ve skutečnosti je. K dostání bude ve třech barevných kombinacích - ledově modré, světle zlaté a jasně bílé. Hmotností nepřesahující 75 gramů vám v kapse určitě bouli neudělá - jeho rozměry jsou totiž 99 x 43,5 x 17,7 milimetrů.

   

Se standardní baterií vydrží až dvěstě hodin v pohotovosti nebo až čtyři a půl hodiny telefonního rozhovoru. Sony Ericsson T100 umí pracovat s EMS zprávami, které lze v telefonu i vytvářet - k dispozici je editor melodií i obrázků. Již od výrobce najdete v paměti mobilu předpřipravených třicet obrázků, patnáct animací a deset vyzváněcích melodií. Ty mohou být odesílány jiným telefonům a pro textové zprávy je připraveno deset vzorových textovek.

 

Telefon je duální a v Evropě (označení T100) a kontinentální Číně (označení T102) by měl být k dispozici ve posledním čtrtletí letošního roku nebo nejpozději začátkem roku následujícího.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sony Ericsson T100
  • Hmotnost: 75 g
  • Rozměry: 99 x 43,5 x 17,7 mm
  • Sítě: 900/1800 Mhz
  • Dostupnost: 4Q/2002 - 1Q/2003

Hudba na cesty - HPR-20

HPR-20 je označení nové přenosné handsfree sady, která v sobě integruje také FM rádio. Tato bondovka váží pouhých dvacet gramů a neobsahuje žádné baterie - energii ke svému provozu odsává z akumulátorů mobilního telefonu. Reprodukce rozhlasových stanic je pochopitelně stereofonní a umožňuje základní operace s basy a výškami. Zajímavostí je existence malého modře podsvíceného displeje, který nás informuje o frekvenci právě poslouchané rozhlasové stanice a aktuální hlasitosti.

Bondovka s rádiem HPR-20 by měla být na trhu koncem letošního roku a lze ji použít se všemi telefony Sony Ericsson a s některými staršími mobily Ericsson.

Barevný chrup - HBH-60

Modrozubé sluchátko HBH-60 je určeno především pro aktivně žijí uživatele, pro které prozatím v nabídce SE takové sluchátko chybělo. Právě proto má HBH-60 nový, přepracovaný vzhled, větší výdrž na jedno nabití vestavěných baterií i lépe drží na ušním boltci.

Při příchozím hovoru lze tento přijmout buď stisknutím tlačítka nebo přímo hlasovým příkazem. Sluchátko dokáže pracovat se všemi stolními i mobilními zařízeními, která podporují Headset profil. Toto sluchátko je pouhých 72 milimetrů dlouhé a i s bateriem jeho hmotnost nepřesáhne 22 gramů. Na jedno nabití baterie má vydžet až sedmdesát hodin a stejně jako ostatní právě představené novinky má být k dispozici již koncem letošního roku.


Poznámka: protože se jedná o horké novinky, nejsou ještě k dispozici velké fotografie - článek proto po jejich získání zaktualizujeme.

Diskuze (33) Další článek: Sony Ericsson T300 – bude tak skvělý?

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson T100, Nový mobil, MOBI, Nov, Eri, GPD, Son, Mobil