Sony Ericsson T610: korunovační klenot z hliníku

Sony Ericsson T610 aspiruje na titul „nejnašlapanějšího“ mobilního telefonu na trhu a to je důvod, proč jej představíme podrobněji. Máme obrázky a informace, po kterých toužíte.

Sony Ericsson T68/T68i se za svou existenci stal pojmem, který není tak lehké překonat. Novinka s označením T610, coby jeho nástupce, však má dobré předpoklady jej trumfnout. 


Moderní hranatá linie

S hliníkem do světa

Jednoduchý design hranatých tvarů modelu T610 sází na kvalitní zpracování a použitý materiál. Dřívější modely pod vlajkou Ericsson překvapovaly svět svou kostrou ze slitiny hořčíku. Novinka naopak sází na hliník, z kterého jsou vyrobeny oba kryty. Ty nebudou s největší pravděpodobností výměnné, ale to se dalo v této kategorii očekávat. Na pultech obchodů se objeví ve třech barevných kombinacích – stříbrné, vínové a tmavě modré. 

  
Všechny varianty pohromadě

A hlavními taháky jsou …

Nový Sony Ericsson ukrývá v malém a kompaktním těle o rozměrech 102 x 44 x 19 mm spoustu zajímavých funkcí a integrovanou kamerku. Přesto si zachovává solidní hmotnost 95 gramů. Hlavní doménou bude velký barevný displej s rozlišením 128 x 160, které zaručuje ostrost obrazu. Připravená barevná paleta snad neurazí nikoho – 65 tisíc barev je stále málo vídaným jevem u evropských telefonů.


Kukátko na nové menu

Nový grafický potenciál bude využit zejména v novém menu. Nové jsou nejen ikonky, ale i celá struktura menu, která teď vypadá jako operační systém z počítačů s nakouslým jablíčkem. Po estetické stránce budete hodně překvapeni, praktickou stránku menu docení až čas.


Systémový konektor zůstává stejný

… a také …

Velkou hardwarovou novinkou oproti předchůdci je integrovaná kamerka. Ta se nachází na zadní straně přístroje a proti náhodnému poškrábání ji chrání pouze její nižší umístění. Je to stejné řešení jako u modelu P800. Rozlišení kamerky získáme až během dne, takže můžete očekávat, že si je nenecháme pro sebe. Nevýhodou digitálních fotoaparátů, těch mobilních nevyjímaje, je focení v horších světelných podmínkách. Sony Ericsson to vyřešil šalamounsky a připravil pomocný blesk jako příslušenství k telefonu. S takto vybaveným mobilem nebude problém fotit třeba na diskotékách nebo nočních klubech. Informační materiály dokonce slibují i redukci červených očí. Uvidíme, až si to budeme moci sami odzkoušet. Pro pohodlné ukládání obrázku vyčlenil Sony Ericsson 2 MB paměti. Není to mnoho, když uvážíme, že se jedná o paměť sdílenou, ale lepší vrabec v hrsti než ….

  
S bleskem uvidíte více

Pořízené snímky můžete odesílat ostatním uživatelům pomocí emailu nebo multimediálních zpráv MMS. K výrobce bude zdarma nabízet i aplikaci pro práci obrázky. Java aplikace si konečně budou rozumět i se Sony Ericssonem. O spojení s okolním světem se bude starat trojice připojení – klasika jménem kabel, infraport a oblíbené Bluetooth. K dispozici je samozřejmě i GPRS (4+1) a HSCSD.

  
S T610 se objevuje i několik zajímavých kousků příslušenství

Tahákem pro určitou skupinu uživatelů bude i kvalitní polyfonní vyzvánění, tentokrát 32hlasé. Vestavěné hry budou mít hned jinou atmosféru. Vestavěný skladatel si rozumí i s formátem MIDI a nabízí celkem komfortní grafickou správu a editaci.


Na hry zbylo také místo

A to nejlepší na konec

Telefony s barevným displejem měly většinou jednu shodnou vlastnost – jejich výdrž na jedno nabití nebyla nijak zázračná. Sony Ericsson asi nastolí nová měřítka – jeho hovorová doba dosahuje až na 14 hodin a v pohotovosti přežívá po dobu 13 dnů. Myslím si, že T68i dostala důstojného nástupce.

Na pultech obchodů by se tento triální telefon měl objevit nejdříve ve druhém čtvrtletí tohoto roku.  

Pokud z nějakého důvodu toužíte po obrázcích větších rozměrů, můžete si je stáhnout zde:

 
Motiv na pozadí

 

Diskuze (64) Další článek: Sony Ericsson oficiálně představil nové mobily

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson T610, Eri, Son