Sony Ericsson W205 a S312: hudba a fotky levně

Sony Ericsson dnes představil nové low-endové přístroje, vysouvací Walkman a sympatický telefon modelové řady Snapshot.

Novinky od Sony Ericssonu nelámou rekordy v žebříčcích vybavenosti. Jsou určeny uživatelům, kteří nechtějí platit za mobil příliš, ale mají rádi svoje oblíbené funkce pěkně pohromadě. Vysouvací Walkman W205 si hravě poradí s hudbou, Snapshot klasické konstrukce je díky klávesovým zkratkám vždy a všude připraven fotografovat momentky nebo natáčet video. U obou mobilů se zájemce s cenou bezpečně vejde pod tři tisíce.

Sony Ericsson S312: kouzlo okamžiku

Sony Ericsson rozšiřuje svoji řadu Snapshot o další telefon určený pro nenáročné uživatele. Základním posláním celé této produktové větve je být vždy připraven s telefonem v ruce k zachycení daného okamžiku. Proto je novinka S312 vybavena tlačítkem pro rychlý přístup k nahrávání videa. Nejedná se však o nabitý multimediální přístroj, rozlišení videozáznamu je pouze formátu QCIF.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samotný fotoaparát doplněný funkcí Photo Fix pro úpravu jasu a kontrastu pořizuje snímky v maximálním rozlišení 2 Mpx, díky spoušti na boční straně telefonu je možné fotit na široko. Specialitou nového Snapshotu jsou prosvícené klávesy 3, 6, 9 a # s ikonami pro rychlé nastavení nejpoužívanějších fotografických funkcí. Fotoaparátu pomáhá s přisvícením diodový blesk, na automatické ostření se nedostalo. Výsledné snímky lze sdílet prostřednictvím obrázkového blokování a vkládat je přímo na internet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson S312 dostal tělo klasické konstrukce, jednolitou plochu liniové klávesnice narušují jinou barvou pouze klávesy pro hovor a středový ovládací kruh. Displej s dvoupalcovou úhlopříčkou disponuje rozlišením 176 × 220 bodů, je aktivní a zobrazí 262 tisíc. Podle výrobce by měl odolat i škrábancům.

Po hudební stránce na tom S312 není o moc hůře než leckterý Walkman ve stejné cenové třídě. Snapshot je ochuzen pouze o hudební tlačítka, jinak ale nabídne propracovaný přehrávač s funkcí rozpoznávání hudby TrackID, FM rádio s RDS a ekvalizér. Hudbu je možné ukládat do vnitřní paměti, jejíž hodnotu 15 MB lze rozšířit paměťovými kartami Memory Stick Micro. Pro přenos souborů slouží Bluetooth (s profilem A2DP pro stereo poslech) nebo USB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Sony Ericsson S312 bude k dispozici na začátku třetího čtvrtletí tohoto roku v modrém (Dawn Blue) a stříbrném (Honey Silver) barevném provedení. Předpokládaná orientační cena přístroje je 2690 Kč. Stříbrnou variantu by měli nabídnout operátoři Vodafone a T-Mobile, modrá se objeví na volném trhu.

Sony Ericsson S312
Sony Ericsson S312Telefon klasické konstrukce pro focení momentek a natáčení videa. Pravá řada kláves nabídne zkratky pro rychlé nastavení fotoaparátu, umožněno je i přímé obrazové a video blogování. Čočka 2MPx fotoaparátu nepodporuje ostření, k dispozici je diodový blesk.rozměry a hmotnost: 100 × 46 × 13 mm, 80 g
displej: 2'', aktivní TFT, 176 × 220, 262 tisíc barev
sítě: GSM (900/1 800 MHz)
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 15 MB, paměťové karty Memory Stick Micro
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 2MPx (1 600 × 1 200), video, diodový blesk
48 %
(411. místo z 1091)
kataloginfo výrobce
cena: cca 2 690 Kč (2. čtvrtletí 2009)

Sony Ericsson W205: hudba dostupná všem

Cenově dostupný Walkman, vysouvák neboli slider postavený na stejném šasi, jako model T303. Zmíněný příbuzný nás při testu zaujal hlavně sympatickým vzhledem a kovovým povrchem. O ten novinka bohužel přišla. Výměnou se však objevuje funkce Walkman, tedy hudební přehrávač. Vnitřní paměť má velikost pouhých 5 MB, ty tedy budou sloužit pro běžný provoz telefonu, hudba se bude ukládat na paměťové karty. U Sony Ericssonu jde samozřejmě o typ Memory Stick Micro M2, telefon bohužel zvládne jen 2GB (maximum).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Co se týče hudby, je tu ještě FM rádio s RDS a výrobcem propagovaná funkce TrackID pro identifikaci právě přehrávané skladby. Fotoaparát je tu na vedlejší koleji, má rozlišení 1,3 Mpx a autofocus pochopitelně chybí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Telefon bude k dispozici v černé barvě ve třetím čtvrtletí tohoto roku za 2 690 Kč (cena je předběžná a záleží mimo jiné také na aktuálním kurzu koruny a eura v době uvedení na trh).

Sony Ericsson W205
Sony Ericsson W205Cenově dostupný slider se zaměřením na hudbu. Mimo přehrávače je připraveno i FM rádio nebo funkce TrackID pro rozpoznávání hudby. Na zádech přístroje nalezneme 1,3 Mpix fotoaparát, k dispozici jsou paměťové karty Memory Stick Micro do velikosti 2 GB.rozměry a hmotnost: 92 × 47 × 16 mm, 96 g
displej: 1,8'', aktivní TFT, 128 × 160, 65 tisíc barev
sítě: GSM (900/1 800 MHz)
data: GPRS tř. 10
konekt.: USB, Bluetooth
paměť: 5 MB, paměťové karty Memory Stick Micro
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 1 024), video
41 %
(532. místo z 1091)
kataloginfo výrobce
cena: cca 2 690 Kč (3. čtvrtletí 2009)

 

Diskuze (3) Další článek: TomTom Route Planner je už dostupný i v Česku

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson S312, Sony Ericsson W205, Stejné šasi, Hud, Son, F +, Hudba, Pravá řada, Dawn, Eri, Stereo poslech