Sony Ericsson Xperia Arc: megarecenze

Nástupce Xperie X10 si ze svého předchůdce vzal jen to dobré a přidal k tomu několik bonusů včetně 8Mpx fotoaparátu, 720p videa a HDMI.

Pokud dnes Xperii Arc celou dobu srovnávám s Xperií X10, nesmím zapomenout na pošťáka. Tentokrát SE nic nenakupoval a využil přímo toho vestavěného. Použít ho můžete pro POP, IMAP i Exchange poštu a práci s přílohami. Samozřejmě platí, že otevřete pouze ten vložený soubor, ke kterému máte asociovaný nějaký ten prohlížeč. O obrázky se v případě Arcu postará galerie, o hudbu přehrávač a o kancelářské dokumenty a PDF program OfficeSuite.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
POP/IMAP a Exchange pošťák, práce s přílohou a kancelářský prohlížeč

U Androidu se ale přeci jen tak trochu předpokládá, že pojedete kompletně na Googlu, takže je v zásobě ještě nativní aplikace pro Gmail.

SMS

Revoluci nečekejte ani u SMS a MMS zpráv, i zde Sony Ericsson použil čistý androidí klient, který ale jako bonus u zpráv zobrazuje ikonu kontaktu. Editor SMS zprávy vám nabídne maximálně tři řádky a odpočet při blížícím se konci. Při čtení se zprávy řadí do diskuze a mohou být libovolně dlouhé – na čtyřpalcový displej se vlezou i ty sebedelší.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Práce s textovkami a seznam „SMS diskuzí“

Co tedy zbývá? Tradiční výčet kancelářských aplikací. Nechybí kalendář s podporou jak synchronizace s Googlem, tak s účtem Exchange (ovšem pouze osobní kalendář), zcela standardní budík s opakováním a kalkulačka. V tomto směru nebude Xperia Arc překvapením pro nikoho, kdo už v ruce držel nějaký ten Android.

Klávesnice

Ke kanceláři patří ještě QWERTY/Z klávesnice. Dotyková samozřejmě nikdy nenahradí ty fyzickou, nicméně ta na Xperii Arc se docela povedla. Opět vychází z čistého Androidu – Sony Ericsson nikde neexperimentoval – a píše se na ni díky velikosti docela dobře. Po ruce máte samozřejmě i klasickou korekturu a nabídku slov včetně učení těch nových. Vše lze naštěstí vypnout. Pokud budete chtít něco luxusnějšího s hromadou nastavení, nezbývá než sáhnout třeba po placené Smart Keyboard PRO.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Základní podoba klávesncie a postavení do dvou rukou
 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Speciální znaky, výběr textu a jeho kopírování a nakonec stručné nastavení klávesnice

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , , , Google Nexus One, Google Nexus S, HTC Desire, HTC Desire HD, HTC Desire S, HTC One S, Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Xperia X10, Mega +, Zapnutý režim, Bohaté nastavení, Uragan, Stejný balík, Equalizer, Internetová telefonie,