Sony Ericsson Z500: profesionální véčko (doplněno)

Sony Ericsson Z500 je elegantní véčko, které se hodí do dámské kabelky i do kapsy manažera. Telefon nabízí rychlé datové přenosy EDGE nebo funkci Push to talk. Nechybí dva barevné displeje ani fotoaparát. Doplněno o obrázky.

Jak lze vysledovat z označení, model Z500 má véčkovou konstrukci a je nadmíru elegantní. Mobil trošku připomíná Samsung SGH-E700, je podobně dvoubarevný a má integrovanou anténu. Telefon však nepatří pouze do dámské kabelky, disponuje totiž velkým komunikačním potenciálem. Jeho rozměry jsou 93 x 49 x 24 mm a hmotnost 110 gramů.

Nepřehlédněte články o Sony Ericsson K700 a Sony Ericssonu S700

Datová nálož EDGE a Push to talk

Sony Ericsson Z500 přináší jako první mobil výrobce podporu EDGE třídy 10. Datový přenos tak může dosáhnout rychlosti až 240 kbps. Další technologickou perličkou je podpora Push to talk, dík níž můžete s telefonem mluvit jako s vysílačkou. Už jsme to vyzkoušeli a funguje to – více v sobotním článku. Ani jednu z technologií zatím naši operátoři nepodporují, už brzy to ale může být jinak.

  

Malý displej zobrazuje fotky

Tohle véčko nepostrádá nic z moderních multimediálních funkcí. Začneme u digitálního fotoaparátu. Ten je typu VGA a dokáže natáčet i video. Jak se sluší a patří, telefon má dva displeje. Ten vnější nabízí 4096 barev a rozlišení 96 x 64 bodů, při hovoru dokonce ukáže fotku volajícího, pokud si ji nastavíte. Hlavní displej dokáže zobrazit až 65 000 barev (128 x 160 bodů).

 

Stylovka se vším všudy

Telefon je poměrně stylový, nabízí totiž široké možnosti personalizace. Vyměnit můžete přední i zadní kryt, tomu lze přizpůsobit taky pozadí displeje, spořič obrazovky nebo melodii. Pro hudební fanatiky je připravena funkce MusicDJ, se kterou lze vytvářet polyfonní melodie ve stylu reggae, hip hop nebo dance. Jako vyzvánění lze uložit i MP3.

Nechybí taky 3D Java, jež nabídne lepší grafiku a možnost hrát ve více hráčích (multiplayer). K véčku lze připojit také Sony Ericsson Gameboard, který mobil promění v herní konzoli. S počítačem jej propojíte pouze přes kabel, infraport ani Bluetooth ve výbavě nenajdeme.

 

Sony Ericsson Z500 bude k dispozici v třetím čtvrtletí, podle tiskové zprávy se objeví na americkém trhu. Podpora sítí GSM/GPRS/EDGE na frekvencích 850/1800/1900 MHz je toho důkazem. Ohledně dostupnosti v Evropě výrobce mlčí.


Stáhněte si tapety s obrázky nových Sony Ericssonů na plochu monitoru

Odkazy na web

Diskuze (29) Další článek: Sony Ericsson K700: zapomeňte na T630 (doplněno)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Profesionál, Pro +, Son, Eri,