Sony Go!Explore: navigace pro herní konzoli Sony PSP

Přenosná herní konzole Sony Playstation Portable si o využití jako navigátor do auta přímo říkal. Velký jasný displej orientovaný na šířku je k tomuto účelu ideální, jen je škoda, že není dotykový. Doplňkový navigační modul už je na trhu několik měsíců a dá se sehnat i u nás. Problém však byl, že se dal využít pouze v některých hrách.

Klepněte pro větší obrázek 
Sony PSP s GPS modulem

Nyní Sony představila novinku – navigační software Go!Explore určený pro PSP. Využívá mapy TeleAtlasu a bude nabízen v balíčku spolu s GPS modulem. Software zvládne všechny standardní navigační úkony a vzhledem k dostatečnému grafickému výkonu herní konzole by si měl bez problému poradit i s 3D mapami měst, které TeleAtlas vyvíjí. Prostřednictvím Wi-Fi připojení, kterým je Sony PSP vybaveno, bude možné aktualizovat databáze bodů zájmů apod.

Klepněte pro větší obrázek 
TeleAtlas zpracovává do map 3D modely budov

Navigace bude dostupná v jedenácti jazykových verzích, ale čeština bohužel chybí. Na trh se dostane až v průběhu příštího roku a to s mapami rozdělenými podle regionů: Anglie/Irsko, Francie, Německo/Rakousko/Švýcarsko, Itálie, země Beneluxu a Skandinávie. V Česku tedy máme zřejmě smůlu.

Diskuze (1) Další článek: Magellan Triton 2000: turistická navigace s fotoaparátem

Témata článku: Sony, Benelux, Pro +, Herní, PSP, Son, Velký jas, Skandinávie