Sony kupuje Sony Ericsson za miliardu eur (oživeno)

Diskuze čtenářů k článku

JohnyAsbest  |  28. 10. 2011 10:56

osobně si myslím, že je to velmi dobrý krok. vidím to totiž i z pohledu celosvětového, kdy právě v poslední době se Japonci ukazují s mobily pro jiné operátory či země. Tatam je doba, kdy Japonci dělali jen pro sebe. Těším se na nové Sony mobily, protože - a to je nezpochybnitelné - Japonci vždy vedli svět elektroniky a technologií s tím spojené. Ukažte mi někdo z pochybovačů, která země je schopna zahltit svět např. televizory a ostatními video a audio přístroji. Prostě žádná. Firmy jako jsou Sony, Toshiba, JVC, Kyocera, Panasonic, Sharp hravě předčí jakéhokoli momentálního světového výrobce typu Samsung.......Ne vážení, není to opěvná óda na Japonce, ale óda na to, že tento svět potřebuje daleko větší konkurenci, než si vůbec někdo může přiznat. Jistě, světu vládne momentálně Nokia, Apple, Samsung, SE, LG, HTC a Android a možná brzo i WP ale jak dlouho ? Věřím, že Japonci konečně pochopili, že svět mobilů je i pro ně a současně vidí, kam svět právě je směrován. A není to právě ta správná doba, kdy lidi dosti tápou ve výběru mobilů právě mezi uvedenými stávajícími ? není to ta správná doba, kdy vystoupí nejen WP ale noví obři z Japonska ? Lidé to určitě ocení a věřím, že daleko větší konkurence bude ta správná zdravá a nikoli soudní a la Apple a Samsung.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
odstraneno 201  |  29. 10. 2011 17:35

Japonsko už je out, o mnohém vypovídá, že mají největší dluhy na osobu na světě, kam se hrabe Řecko. Ostatně Evropa už je taky out a Nokii za pár let koupí číňani, při lepším američani, kteří snad maj ještě na to vzchopit se. Apple s Googlem ukazují, že to jde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pje  |  31. 10. 2011 17:39

Out je především USA navzdory cinknutým statistikám a účetním výstupům (nebo právě proto). Dluhový klinč je globální, výroba a vývoj budou muset být financovány místo hypertrofované výroby bublin virtuálních produktů. Apple je v klinči s Googlem, místo aby našli mód sdílení společných věcí a ve zbytku soutěžili. Právě těm dvěma moc šancí do budoucna nedávám. V Číně roste raketově cena práce a poroste i cena všech asijských mobilů včetně Alcatelu (ostatně - kdo nevyrábí v Číně?). Takže po globálním zápočtu pohledávek a odblokování zatuhlých investičních zdrojů je i při nižších výnosech investorů solidní šance na růst nikoli kvantitativní, ale výhradně kvalitativní, což potřebujeme všichni. Tedy pokud budou globální majitelé kasín chtít, že...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xxRocky  |  28. 10. 2011 09:11

Ještě jednou pro ty z Vás, kteří stále píší o Sony BEZ Ericssonu - Sony KOUPIL Sony Ericsson, nikoliv se od něj trhl, tzn. že teď nevlastní půl fabriky, ale celou. Konfrontace se starými telefony Sony opravdu není na místě a brekot po Ericssonu taky ne!
"Od té doby, co Google koupil Motorolu už s ní nechci mít nic společného" - jak Vám to zní?
Takže buďte klidní, těšte se na první telefony pod taktovkou Sony, které se objeví stejně nejdřve za rok ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
flup  |  27. 10. 2011 23:42

Článek a následná diskuse předpokládá že SONY chtělo koupit, co když je to ale naopak - že Ericsson potřeboval prodat? Ericsson totiž poslední dobou investoval spoustu peněz do nákupu firem které se zabývají telekomunikacemi. Např.:
Telcordia - americká firma zabývající se vývojem, konzultacema, atd., údajně obchod za 1,15 billion USD
LHS - původem německý výrobce billingového systému BSCS který ve své době (nástup GSM) byl nesmírně rozšířený
Dále - od divize Telefonicy koupily do té doby interně vyvíjený billingový systém
Tedy jen za Telcordii utratili více než teď dostali za podíl v SE.
Původní klíčový byznys Ericssonu a to infrastruktura pro mobilní sítě - BTS, MSC, GGSN, atd. je dnes naprosto minimální - a to díky absolutní nekonkurenceschopnosti (cenové i kvalitativní) vůči čínským Huawei kteří jak to tak vypadá alespoň v 3G válcují zbytek světa. Čili Ericsson se rozhodl hledat štěstí na poli telekomunikačního SW. A k tomu hledání štěstí prostě potřebovali nějakou hotovost. IMHO štěstí nenajdou a Ericsson do 5ti let skončí v propadlišti dějin. Ikdyž bych jim to nepřál.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pje  |  31. 10. 2011 17:27

V mobilní infrastruktuře z poloviny 90 let se jaksi naplnil dvorek, moc míst, kam rvát navzdory všem podmínkám BTSky je už minimum. Pokud by se Ericsson svými billingovými systémy stal garantem chráněné a stabilní telefonie, pak jsem jeho nadšený zákazník, když RIM hledá sám sebe a nevypadá to, že najde (pukavcový byznys zákazník v USA je bez peněz). Jinak sentiment není na místě ve vztahu ke značce, ale k poctivé a užitečné technologii. Erik má šanci být zpět...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AboutAll.cz  |  27. 10. 2011 23:07

Nemyslím si, že by si něco radíkálně měnilo. Nějaké adie nejsou na místě. Navíc od Sony dobrý tah, teď relativně moc nevydělávají, takže cena bude tomu odpovídat. JInak opičky jsem na J6 hrál taky, v té době to byl super mobil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pje  |  31. 10. 2011 17:18

Zdravím Archera, na archlinux také navzdory pochopitelným drobným nepříjemnůstkám nedám na žádném ze svých strojů dopustit. Bohužel ale nemohu souhlasit s tvrzením v patičce, že Android je konfigurovatelný k vašemu obrazu, bez ohlednu na otevřený či zavřený bootloader. Konfigurovatelné rootem je jen to, co souvisí s userspace, méně již to, co souvisí s kernelem. Proto kolem Androidu nekřepčím, jen vyjadřuji mírný respekt. Právě SE se ohledně OS nevyznamenalo, přesněji, nevyznamenala se Sony mající k OS blíže než Ericsson. Po neschopnosti zapracovat na dobře založeném Symbianu (tady je otázkou, nakolik měl Ericsson prostor pro rozvoj Symbianu) nastala doba nezvládnutých projektů s androidem a softwarového čarodějnictví s foťákem. Poslední androidí smršť má jako záplata na předchozí bolesti podobu variant s qwerty klávesnicí (včetně té na upravené A200) a otevřeným bootloaderem, aniž by to odpovídalo silně uzavřené strategii Sony. Mimochodem, J6 nebyl jediný skvělý mobil své doby, měl jsem k plné spokojenosti Erika, sice bez opiček, ale taky bez opičáků v podobě zbytečností, zato s datovým komfortem své doby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AboutAll.cz  |  05. 11. 2011 14:14

K Androidu, to co píšeš je pravda, ale z daných možností Android pořád vychází nejlépe. Ericsson měl dobré telefony. Za T28 bych se nestyděl ani dnes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pje  |  27. 10. 2011 23:04

Ještě něco: To, co Sony dělá s fotografickým HW v SE telefonech, je na zabití. Pouze úplný blb zaslepený podivným marketingem a pseudoznačkou CyberShot vybaví fotomobil kompresí, která totálně odrovná parametry ostrosti. SE prostě nejsou fotomobily ani náhodou na rozdíl od těch starých na A platformách. Sony neumí a ani nechce, zato to "vyvažuje" marketingovými hitshows a nereálnými charakteristikami SE produktů. Opravdu, pouze odemčené androidí modely s klávesnicí jsou něčím, co má úroveň a kvalitu (s výjimkou překomprimovaného foto SW). Nechci mít se Sony nic společného, pokud bude pokračovat v současném řízení mobilních produktů. Howgh!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pje  |  27. 10. 2011 22:42

Moc se mi tento krok nelíbí. Sony je příliš proprietární ohledně SW a výnosů za patenty na to, aby vydržela u Androidu s odemčeným bootloaderem. Na vánoce koupím skvělý Mini Pro, upravím jej podle svého a pak už adié Sony bez Erika... Snad jen kdyby ten WebOS s otevřeným bootloaderem... Nemám rád blackbox technologie, kde nikdo netuší, kdo je pánem a kdo otrokem a já nehodlám otročit technologii ani jejím producentu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JR  |  27. 10. 2011 20:16

Také si myslím že je to správný krok... SE má nevalné prodeje a prostě se chce změnit. Potřebuje se dostat nahoru a být konkurenceschopný. Chce se soustředit jen na smartphony tz dělat je co nejkvalitněji a sony to chce dát nějak najevo! Zastavení výroby klasických telefonů byl první logický krok. Sony vkládá velké úsilí a hodně peněz do vývoje a jednoduše se nechce zdržovat již s klasickými telefony, které berou čas i místa na výrobních linkách, když tyto telefony nejsou již v kurzu. Je lepší dělat jednu věc naplno pořádně než, víc napůl. Dalším krokem je chování se k zákazníkům a zkvalitnění služeb, což potvrdili zpávou o updatech androidů na novou verzi ICS a propojení stávajících technologií... No a dalším krokem je dát lidem najevo, že to myslí vážně, a že se něco změnilo. Už samotná koupě zbytku ericssonu je jeden z důkazů, neboť je vidět že se tam hrnou peníze. A ačkoliv se nikde nepsalo o přímé změně názvu ze SE na značku Sony a případné změně loga, byl by to další logický počin. Je potřeba, aby to lidé viděli a všimli si na první pohled, že je něco jinak. Je to podobné jako když víte, že v dané restauraci je špatné jídlo. Ikdyž tam začnou vařit dobře, lidé budou nadále kolem chodit a nenapadne je vejít jen tak dovnitř, když se restaurace jmenuje pořád stejně. Ale když se změní jméno, lidé co jdou kolem si hned řeknou, aha tady je něco jinak, něco se asi změnilo a začnou se minimálně zajímat a mluvit o tom. Tohle funguje prostě všude... No a poslední fází je samozřejmě reklama. Jinak absolutně nechápu posty typu že samotné sony to nezvládne bez ericssona a že když nebude SE tak už si sony nekoupí... Příjde mi to jako když před lety všichni říkali, že si japonské, čínské, nebo korejské auto nikdy nekoupí a najednou tu tím jezdí lidí a lidí a další lidé jen sledují ve zprávách jak jsou ty auta za tu cenu dobré a spolehlivé. Japonci mají jednu unikátní vlastnost a to, že jsou neskutečně snaživý a pokrokový. A srovnávat co bylo sony před 15ti lety je nesmyslné. PS: Vlastnil jsem Sony CMD-J70 a dále SE T610, K750i, K790i, W350i a představa, že sony se bude chtít vytahnout se mi neskutečně líbí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 10. 2011 20:06

SE jsem měl 2* vždy mě utáhl na HW za 3/4 ceny konkurence, jenže v obou případech jsem doplatil na poruchy, sice jsou teď už dávno někde jinde jenže i tak v mích očích šla značka SE značně dolů, možná že sony bude pro mne obnovou důvěry, nebo naopak ji ztratím úplně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sal3m  |  27. 10. 2011 18:51

tak se mužem rozloučit s logem http://3.bp.blogspot.com/_SQR98c_F7Xw/Sbjoyu0yXoI/... ...
ted tam bude už jenom velký nápis Sony

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johny  |  27. 10. 2011 19:10

stejne sony ericsson logo je hnsuny, pryč s nim :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
senky  |  27. 10. 2011 18:08

Nech nevymyšľajú. Stačí ak do Xperii play daju tegru 3, HD displej (najlepšie IPS alebo Amoled), a nech začnu spolupracovať s NVidiou na podpore hier. Každy ide za seba a tým iba podporuju Apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xsarahdi  |  27. 10. 2011 18:27

HD displej bude určite...
4,3-palcový displej s rozlíšením 720 x 1280 pixelov, čo má za následok pôsobivé 342ppi hustoty pixelov. Pod kapotou bude 1.5GHz dual-core a 1 GB RAM , Android 4.0 ICS. Na zadnej strane 12Mpx snímač Exmor R...
SONY NOZOMI alebo DUO ešte sa uvidí aký bude mať názov...
a PLAYSTATION certifikácia určite

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MischeLL233  |  27. 10. 2011 18:00

Jedno je jisté, Sony nikdy nevyrobí telefon s WP7. Neumím si představit, že by vydali telefon s předinstalovanou službou Xbox Live...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
clarkie  |  27. 10. 2011 23:30

Takže nebudou ani notebooky s Windows 8?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rover623  |  27. 10. 2011 13:12

Celá spolupráce už od začátku vypadala tak, že Ericsson dělal návrh telefonu a SW a Sony výrobu. Samotné Sony telefony totiž trpěli hromadou konstrukčních nedostatků, které z nich dělali dost nespolehlivá zařízení. Samotné Ericssony naproti tomu trpěli na dodávky velmi špatných součástek, kvalita výroby těch dílů byla prostě občas pěkně ubohá. To se mělo sloučením změnit, Ericsson měl dodat své nápady a pokrokový SW a Sony mělo dodat dostatečně kvalitní díly, bohužel dohromady to dávala taky Sony, takže zpracování některých telefonů jako celku bylo otřesné, ani nejlepší díly a návrh telefonu vás nezachrání když to ta fabrika nedokáže dát pořádně dohromady.
Momentálně je situace taková, že platforma A200 má minimum zástupců na trhu a dělat se už asi nebude. Symbian UIQ byl ukončen už dávno, takže co vlastně na Ericsson zbylo, návrh telefonů (vnitřnosti) a malé úpravy v Androidu. Takže proč by se měl Ericsson k telefonům vracet, vlastní výrobu zrušil už dávno, SW pro telefony momentálně dodává Google a návrh vnitřností zvládne Sony samo (jak, to se uvidí, snad už tam nebudou taková zvěrstva jako v CMD J6 a 7 kde byl vibrační motor hned vedle vyzváněcího pieza, což způsobovalo při permanentně zapnuté vibraci nakonec destrukci toho pieza).
Osobně se obávám, že Sony z těch telefonů udělá už definitivně takové "black boxy", takže uzamčené bootloadery, různé neprůhledné úpravy Androidu a totálně nulová dokumentace. To co jsem měl na starých Ericssonech rád byl fakt, že se do toho telefonu dalo sáhnout a samotný Ericsson se ani nijak nebránil zveřejňování dokumentace ke svému SW nebo si tady opravdu někdo myslí, že ta spousta dobrých neoficiálních programů pro Ericssony a posléze i SE vznikaly jen na základě reverzního inženýrství. Tohohle bude asi pod taktovkou Sony naprostý konec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
deep  |  27. 10. 2011 19:59

Naprostý souhlas! Ostatně byla to Sony kdo stál za všema problémama co tahle značka měla. Je to smutné. Chtěl jsem si někdy v budoucnu konečně koupit telefon od SE,ale když tam bude svítit nápis Sony tak na to mě nenalákaj. Ani sebelepším designem a funkční výbavou. A k čemu ty jejich slavný technologie jsou když stojej s prominutím za prd!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xsarahdi  |  27. 10. 2011 22:49


KONKRÉTNE ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
deep  |  28. 10. 2011 21:01

Co chceš konkrétně? Stačí si zalistovat nahoru a tam to za mě udělal už někdo jinej. Bohužel Sony samostatně jako značka na čemkoliv nebudí u mě nadšení ke koupi jejich produktů. Byť se skrytě jistě cpe i jinam. Viz snímače do DSLR. Ale tam nesvítí Sony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xxRocky  |  27. 10. 2011 13:00

Nechápu vaše reakce. Co se telefonů týká, jde podle mne spíše o jakousi "kosmetickou" úpravu. Sony do SE telefonů dodávalo své technologie (Bravia, Cyber-shot, playstation......), nebylo tedy vhodné je spojovat se značkou SE. Koupí podílu ve společnosti se nic nemění, v továrnách zústanou stejní lidé, stejní designéři, pouze si příště koupíme Sony Xperia Mini s Bravia technologií...a co se podpory starých telefonů týká, pokud vím, asi před týdnem SE (neoficiálně na twitteru) oznámil, že všechny letošní modely dostanou Ruskou zmrzku, takže bych rozhodně neházel flintu do žita a nebyl tak skeptický. Já jsem za tento krok naopak jedině rád, těším se na nové telefony!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 10. 2011 13:05

" Koupí podílu ve společnosti se nic nemění"
Pokud se nic nemeni, neni potreba vyhazovat miliardu eur.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xxRocky  |  27. 10. 2011 13:52

Za miliardu eur Sony získalo možnost provázat mobilní trh se svými tablety (zjednodušeně to samé ve větším), televizemi, playstationy a navíc získalo do svého vlastnictví patenty. Podobně jako například Google koupí Motoroly - tam byste mohl položit stejnou otázku - proč Google kupoval Motorolu, když ta už stejně dodávala telefony s jeho systémem? A odpověď typu "aby mohl vyrábět vlastní zařízení je správná, stejná odpověď je i u Sony - a taky stejně jako se nemělilo nic u Motoroly (ne, že bych nečekal, že další Nexus nebude Motorola), nebude se PODLE MÉHO NÁZORU měnit nic ani u Sony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johny  |  27. 10. 2011 13:05

Nevim čemu se divíš, na mobilmánii chodí přední odborníci na PR a průzkum trhu, takže s jistotou dokážou říct, že se jednalo o krok naprosto vedle. Navíc ti co nerozumí trhu, ti rozumí technologii a ví, že Erixon je lepší než Sonny a Sonny-Erixon je úplně nejlepší, to dá selskej rozum žejo :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Ciosk  |  27. 10. 2011 13:16

Erixon Odborníku, nehaň jméno mého krasného RAYe

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
plitchus  |  27. 10. 2011 17:46

Korantenga?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ioda  |  27. 10. 2011 16:21

A na víc, já měl za to, že je Lukáš Pokorný spíše odborník přes Apple a iPhon . Ale asi jsem se pletl, on rozumí ouplně všemu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johny  |  27. 10. 2011 16:42

On obzvláště je hlava vymazaná... chci říci pomazaná... :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josef  |  27. 10. 2011 17:37

je to Sony Ericsson. To jsi ten nápis nikdy neviděl?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johny  |  27. 10. 2011 18:06

Jo a taky jsou tu tak inteligentní lidi že jim hned dojde co je ironie, vtip a nadsázka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johny  |  27. 10. 2011 18:10

Ještě jsem si vduchu řikal, když jsem to psal, kterej genius z místních to jako první opraví :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tom_82  |  27. 10. 2011 12:30

HTC a Samsung za vodou, zatímco Sony pod vodou - byla to jen otázka času, kdy jim dojde trpělivost a přijdou s něčím podobným.. Ericsson byla bohužel příliš těžká koule na řetězu, která to celé táhla ke dnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lukáš Košík  |  27. 10. 2011 12:15

To je tedy od Ericssonu velmi chytrý tah.
Teď, když se konečně zvedá ode dna, konečně vyrábí konkurence schopné telefony, chce se zaměřit pouze na smartphony, které mají větší marže a očekává se slušný růst na trhu?!
To asi musí být v pěkném srabu. A nic na tom nemění ani skutečnost, že se zaobírá spíše vývojem nových síťových technologií.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fidon  |  27. 10. 2011 12:05

Samostatně šli ke dnu,společně šli ke dnu a tohle je vlastně pokus o co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xsarahdi  |  27. 10. 2011 12:03

ŠKODA...ale lepšie akoby to mal kúpiť nejaký Číňan .... Dúfam,že to bude pravda a najnovšie technológie od Sony budú čo najrýchlejšie nadsadené do mobilov... kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
27. 10. 2011 11:56

Neviděl bych to hned tak černě. Jak je psáno v TZ, tak se úzce spojí TV, tablety, notebooky a mobilní telefony a bude tak možno lépe pracovat online s obsahem. Uvidíme jaké výhody to přinese nám uživatelům.
Každopádně bych dal společnosti Sony pořádnou šanci se ukázat a až následně bych hodnotil zda to byl dobrý či špatný tah.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Štefan  |  27. 10. 2011 11:45

tak sony ericsson už končí.tak to je super už se nedočkám žadné aktualizace na vivaz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lalooo  |  27. 10. 2011 13:24

to byste se stejne nedockal, SE uz pred rokem opustil symbian foundation.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lubean  |  27. 10. 2011 11:35

Hmmm...lépe už tu značku potopit nemohli chápu že měl SE potíže s prodejem atd. ale takhle to uzemnit... no nevim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lalooo  |  27. 10. 2011 11:25

Stary Sony telefony staly za zlamanou gresli. SE jsem mel rad a mam jiz ctvrty v rade. Skoda, ze asi posledni. Pristi tel holt bude asi Samsung.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Láďa  |  27. 10. 2011 11:53

měl jsem kdysi SONY CMD-J5 - na svou dobu dokonalej - analogový kolečko na ovládání menu bylo vynikající, 4 odstíny šedi taky tenkrát neměl tuším žádný mobil... dodnes jde zapnout a funguje. Tak nevím, mě se Sony osvědčilo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Míra  |  27. 10. 2011 12:38

Já ho měl taky!
Nádherný kalendář, přístup na wap, zamikací posuv - vychytaný telefon. Těším se na SONY!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luke  |  27. 10. 2011 18:05

Souhlas. Taky jsem ho měl. Na svou dobu vynikající telefon. Oproti tenkrát nejběžnější (myslím) Nokii 3310 užší, tenčí, lehčí a s lepším displayem. A na kolečko, specialitě Sony, nedám dopustit. I kvůli němu jsem šel následně do W950i. Škoda, že se ho už úplně zbavili. Takže jsem na změnu spíš pozitivně naladěný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš  |  27. 10. 2011 22:48

tak pozor CMD-J6, s dokonalou hrou jak po sobe opicky hazeji z palem banany. na to nikdy nezapomenu a byl i pekne odolny

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub  |  27. 10. 2011 22:52

To já sem zas hrál tu hru jak se sypal písek a LCD, zvuk byl špička v době 3310 všichni ve škole čuměli hrálo to jako taková ta hrací šperkovnice, jak kdyby v tom telefonu něco brnkalo na struny...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
FU  |  28. 10. 2011 13:43

Nedávno jsem ho uviděl u kamaráda, který ho používá Luxusní stylovka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MonikaSh  |  27. 10. 2011 12:00

Bojím se, že nic lepšího než SE nenajdeš. Taky hledám. Samsung má omezenou javu (stejně jako "hloupé" Nokie), LG je pomalé, Alcatel zůstává v recenzích téměř nepovšimnut. A Motorola Wilder neumožňuje synchronizaci. Jedině něco s Androidem/WP7/Symbianem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
...  |  27. 10. 2011 12:08

"Nové" S40 Nokie už dávno tyto problémy nemají, za doby SE K750i/K800/K850i to tak bylo, ale v současnosti S40 nemá problém až na nejlevnější modely.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DaNnilaN  |  27. 10. 2011 14:20

Já si naopak myslím, že to je velmi výborný krok. Už nebude nikdo zdržovat s vydáním aktualizací SONY bude moci dát do telefonu VŠCHECHNY své technologie a nebude se muset bát, že na nich bude profitovat i Ericsson jako v případě Xperir Play kde se dlouho zdráhali poskytnou licenci Playstationu. A propojení mezi výrobky je také úžasné. Pro mě vlastnícího Bravii, PS3, PSP je to skvělá zpráva a to si jestě plánuji kopit PS Vitu až vyjde a když si představím, že tohle všechno můžu mít propojené navzájem tak to zní neuvěřitelně skvěle. Doufám, že tento krok vrátí Sony tam kam patří minimálně na 2. místo nejlepších mobilních výrobců na světě!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josef  |  27. 10. 2011 17:13

Co tohle je za uvažování... To jako že najednou od jedna budou vyrábět špatný smartphony, nebo jak?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Josef  |  27. 10. 2011 17:30

oprava: Od ledna

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vkv  |  27. 10. 2011 18:05

Taky to beru jako posun k lepšímu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
borix  |  27. 10. 2011 11:09

Měl jsem tuhle značku rád, ale se samotnou sony nechci mít nic společného. Pá pá SE, jdu se poohlédnout po nějakém Samsungu nebo HTC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Campagnolo - Fulcrum  |  27. 10. 2011 11:16

Hlavna vec že ti SONY nevadilo v Sony Ericssone ach to je uvažovanie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Koment  |  27. 10. 2011 11:48

Pokud nejsi tatar, tak to napsal naprosto srozumitelně a ty jsi reagoval jak z první třídy pomocné školy. Přečti si to ještě 100x a když tomu ani tak nebudeš rozumět, vrať se na první stupeň.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
borix  |  27. 10. 2011 12:26

Vadilo a dost. Koukám, že rád pracujete se zavádějícíma myšlenkama.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fgherhe  |  27. 10. 2011 20:19

sony-ericsson ano ale sony v ziadnom pripade? hm...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
R1S0  |  27. 10. 2011 23:30

OMG tu nejde len o slovicko v znacke...
tymto sa meni cela podstata a pozadie firmy...mam rad ked niekto o niecom prd vie,ale hmm-ka...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
borix  |  28. 10. 2011 12:18

Odpustím si první narážku, co mě napadla a pokusím se jen stučně vysvětlit.
Rozepisování důvodu proč Sony+Ericsson ano a pouze Sony ne jsem se chtěl vyhnout, protože by to bylo na velmi obsáhlý komentář. Z toho, co si vždycky vydupala sony, jsem byl často zklamaný (ukončení UIQ, vývoje A300, konec vývoje hloupých telefonů atd.) a díky této společnosti nedávno skoro celý SE málem krachnul (samozřejmě to není zase tak úplně jednoduché, ale nechci zde rozepisovat romány), takže cítím vůči jednomu z majitelů SE určitou averzi (když bylo SE na dně, chtěla se ho sony zbavit, když se zvedli - díky velkému úsilí sony i ericssonu, tak se stane hrdým majitelem).
Upřímně, jsem si vědom, jak jsem formuloval svůj první komentář a předpokládal jsem, že ostatní dokážou rozumět psanému textu - kdybych to myslel tak, jak jste si to (zjednodušeně) vyložil, neuměl bych pravděpodobně ani psát.
Akceptuju, že s mým názorem většina nesouhlasí, je přeci jen subjektivní a každý má právo na svůj. Urážky, záměrné zjednodušování a převracení významu, jako to vaše (+ asi 2 dalších chytráků), protože máte názor jiný, mi přijdou dosti ubohé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
trent  |  28. 10. 2011 12:39

S tím se dá jen a jen souhlasit. Stačí se podívat, jak na tom byly obě firmy před tím, než se spojily.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
CF  |  27. 10. 2011 14:49

Vídim že niekto sa tu nudil tak klikal na mínuska ako zmyslov zbavený Dnes už nič nie je fér.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
...  |  27. 10. 2011 11:51

Sony Ericsson se mi taky líbí, začal jsem teprve s K750i, ale pak jsem přešel na Nokii E51 a následně iPhone 3G, potom Nokia E52, krátce jsem měl SE Elm, X8, X10 Mini další telefony a stále si myslím, že to jde k lepšímu, nicméně Cyber-Shot, Walkman, Playstation a další technologie fotoaparátu a displejů pocházejí od Sony, myslím se tedy, že je to správný krok, podpora telefonů je v poslední době skvělá a zároveň je to výrobce, který nekopíruje design a to se musí ocenit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
trent  |  28. 10. 2011 12:42

To jsou jen značky. Asi jako Nokia + Carl Zeiss. K750x byl jeden z nejlepších foto- telefonů doby a Cyber-shot to nebyl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marius  |  27. 10. 2011 12:11

Idiote !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
borix  |  27. 10. 2011 12:27

génie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
27. 10. 2011 19:50

ZTE Rulez ! :P

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 11. 2011 08:34

Mínusy dávají jen ti, co kvalitu výrobků neokusili a neznají. Ovšem jak by mohli, když vlastní Ťamťung nebo HTC, které za trojnásobnou cenu nenabízí vůbec nic navíc a kvalitou se jen velmi těžko drží toho, co ZTE předvádí Je mi líto toho, že ZTE nemá žádnou reklamu. Natřel by ostatním p***l. Ano, výkon zaostává, ale kvalita zpracování vyčnívá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 10. 2011 10:56

nič nove pod slnkom ..stara informácia už od 3 ráno .::D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor