Sony má limitovanou edici hodinek. Vypadají trochu podivně, chytré funkce mají v řemínku

Společnost Sony se z trhu chytrých hodinek alespoň v Evropě stáhla už před lety, paradoxně ještě v době než celá kategorie zažila svůj boom. V domovském Japonsku ale stále některé hodinky a různé speciality prodává. Nyní firma představila velmi netypické hodinky Wena 3 Ultraman odkazující na tradiční japonský sci-fi seriál, který v posledních letech zkoušel oživit i Netflix.

Klepněte pro větší obrázek
Hodinky Wena Ultraman odkazují na japonský seriál.

Právě tyto hodinky Sony vydalo k příležitosti prémiové série. Nutno říci, že už samotný design hodinek je originální až zvláštní podobně jako samotný seriál. Hodinky dokonce nemají ani displej, ale velmi netypický ciferník s motivy seriálu. Tématikou seriálu jsou zdobeny i samotné hodinky od lunety až po dýnko. Přesto ale nepostrádají chytré funkce, ovšem ne úplně tak, jak by si uživatel představoval.

Chytré zvláštním způsobem

Chytrý je totiž paradoxně samotný pásek. Sony se totiž vydalo cestou, kdy se zaměřuje spíše na hloupé hodinky, kterým chytré funkce dodává dodatečně. Pásek má tak vlastní malý displej, moderní konektivitu pro propojení s chytrým telefonem a dokonce nabízí i NFC pro bezkontaktní platby.

Celkový systém hodinek se může chlubit také haldou senzorů jako je akcelerometr, snímač srdečního tepu, mikrofon pro volání a samozřejmě dotykové ovládání. Hodinky s páskem pak zvládají měřit kroky, spánek, stres, VO2 Max, spálené kalorie a mnoho dalšího. Rozdíl je pak v samotné výdrži. Zatímco hodinky slibují na jednu baterii až 3 roky výdrže, pásek bude uživatel dobíjet každý týden.

Nechybí zde samozřejmě ani chytré funkce jako je příjem notifikací, nebo integrovaný asistent Amazon Alexa. Propojit lze příslušenství s telefonem s iOS i Androidem. Hodinky budou vyrobeny v limitované edici 1000 kusů, které vyjdou za 68 tisíc japonských jenů, tedy cca 13 tisíc Kč. Zvláštním přístupem ovšem je, že si na ně uživatelé budou muset počkat až do letošního listopadu.

Sony to zkouší s chytrým řemínkem pro hodinky:

Váš názor Další článek: iPhone ohlídá vaši hladinku. Navátého řidiče preventivně ani nenechá sednout do auta

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , , , , , , , , , Seriál, Chytré, Pásek, F +, Sci-fi, Řemínek, Evropa,