Sony to nevzdává ani ve střední třídě. Xperia 8 ale potěší pouze Japonce

Sony čas od času udělá odbočku z globálního portfolia smartphonů a některý model Xperia uvede pouze doma na japonském trhu. To je i případ nového modelu Sony Xperia 8, který je vyroben pro třetího největšího japonského operátora Y!Mobile (ve vlastnictví SoftBank). V aktuálním značení výrobce platí, že čím vyšší číslo, tím nižší model. Novinka se tedy zařadí někam mezi Xperii 5 a Xperii 10, půjde tak o typické zařízení střední třídy.

Tomu odpovídá také hardware. Zařízení běží na procesoru Snapdragon 630 a je doplněno pamětí 4 + 64 GB. Zařízení má poměrně kompaktní rozměry (158 × 69 × 8,1 mm) a váží 170 gramů. Splňuje také normu odolnosti proti vodě a prachu IP65/68. Displej má opět „nudlovitý“ tvar s poměrem stran 21 : 9, úhlopříčka má přesně 6 palců a IPS panel disponuje Full HD+ rozlišením.

Rámečky okolo displeje tentokrát nejsou úplně minimalizované, a tak se do bočního odemykacího tlačítka mohla rovnou dostat také čtečka otisků. Duální fotoaparát na zádech obsahuje senzory s rozlišením 12 + 8 Mpx a čočky se světelností f1.8 a f2.4. Nechybí 3,5mm jack a funkce NFC. Podprůměrným parametrem je kapacita baterie 2 760 mAh. Jinak by ale mohlo jít o poměrně zdařilý model. V Japonsku se bude prodávat ve čtyřech barvách v přepočtu za 12 tisíc korun.

Via XperiaBlog.net

Diskuze (19) Další článek: Apple iPhone SE 2 prý přijde na jaře. Nabídne moderní výbavu v těle iPhonu 8

Témata článku: Sony, , , , , , Japonsko, Y! Mobil, Třída, Displej, Japonec, Model, Rozlišení, Zařízení, Softbank, Full HD, XperiaBlog,