Sony v příštích smartphonech použije selfie foťák s umělou inteligencí

Sony se prozatím v nasazování nejnovějších technologií do smartphonů drželo poměrně zpátky. Až teprve s příchodem nedávno oznámené Xperie XZ2 Premium získalo zařízení s hlavním duálním fotoaparátem a pozvolné je také zapojování umělé inteligence do práce Xperií, ačkoli strojové učení (např. efektivní řízení spotřeby baterie) už telefony Sony dávno ovládají.

Tým Sony Mobile se nedávno na svém blogu rozpovídal o duální kameře, kterou použil v předním selfie fotoaparátu smartphonu Xperia XA2 Ultra. Zde Sony využívá rozdílného ohniska sekundární čočky pro pořizování skupinových širokoúhlých selfíček.

Další na pořadu má být zapojení umělé inteligence (AI) do předního fotoaparátu. Bližší podrobnosti ale Sony nesdělilo. AI na přední kameře už někteří jiní výrobci používají. Většinou spočívá v automatickém vyhlazování pleti, zesvětlení odstínů a dalších zkrášlení. Uvidíme, jak umělou inteligenci zakomponuje Sony.

Duální selfie foťák (bez AI) obsahuje u nás prodávaná Xperia XA2 Ultra:

Diskuze (5) Další článek: V nevděčné roli. Také Microsoft předvedl telefonující umělou inteligenci. A je dál než ta od Googlu

Témata článku: Sony, , , , , , , , Přední fotoaparát, Zapojování, SMA, Přední selfie, Příští smartphone, Strojové učení, Efektivní řízení, Duální kamera, Blízká podrobnost, Přední kamera, Nejnovější technologie, Inteligence, Smartphone, Rozdílné ohnisko, Sekundární čočka, Kamera, F +,