Sony Vaio UX: počítač s Windows XP do dlaně

Sony začne v červenci tohoto roku prodávat Pocket PC s názvem Vaio UX. Je to výborně vybavené přenosné PC s klasickými Windows XP Professional (nebo Linuxem) a procesorem Intel Celeron taktovaným na 1,06 GHz, nebo s Intel Core Solo 1,06/1,2 GHz. Uvnitř se může točit pevný disk UltraATA s kapacitou 20 nebo 30 GB.

Displej s úhlopříčkou 4,5 palce, rozlišením SVGA (protože je širokoúhlý, je to přesně 1 024 × 600 pixelů) a technologií pro lepší obraz XBrite se vysouvá směrem vzhůru. Odkryje plnohodnotnou QWERTY klávesnici. Displej je zároveň dotykový, vzadu je schovaný stylus.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Vaio UX

Sony Vaio UX má dvě kamerky, jedna je na čele a druhá se objeví v zadu po vysunutí displeje. Ve výbavě nechybí podpora Wi-Fi, Bluetooth, a podle posledních informací se v souvislosti s Vaio UX mluví i o konektivitě v rámci mobilních hlasových sítí, takže by mělo být možné s maličkým Vaiem i volat (tvrdí to například server MSmobiles.com).

Celé zařízení váží 520 gramů, přesné rozměry jsou 150 × 95 × 32 milimetrů. V době uvedení do prodeje bude k dispozici i dokovací stanice s rozšířením USB portů apod. Předpokládaná cena se pohybuje kolem 1 800 dolarů.

Diskuze (26) Další článek: Motorola ukázala celému světu zdrojové kódy

Témata článku: Sony, , Windows!, Win, Windows XP, , Wind, Son, Windows X, Počítač, Vaio