Sony Xperia Ear Duo: sluchátka z budoucnosti půjdou do prodeje

Sony letos v Barceloně nepředstavila pouze dva nové supervýkonné telefony Xperia XZ2. Mezi novinky japonské společnosti jsme totiž mohli vidět i zcela nová sluchátka Sony Xperia Ear Duo. Pokud vám jsou (nejen svým vzhledem) povědomá, tak vězte, že loni je Sony přivezla na MWC ještě jako koncept.

Přes rok je Sony dopracovala a nyní je chce začít prodávat. Jedná se o zcela netradiční sluchátka, která disponují dvěma tzv. „Spacial Acoustic Conductor” (umístěnými za uchem). Ty vytváří zvuk, který je poté prostřednictvím akustických vodičů nasměrován přímo do ušního kanálku bez toho, aniž by ho zakryl. Toto řešení vám tak umožní současně poslouchat vaši oblíbenou muziku, aniž byste ztratili kontakt s okolím. Sony to nazývá „Dual Listening“.

Nová sluchátka Xperia Ear Duo spolupracují s virtuální asistentkou Google Assistant, lze je ovládat pomocí jednoduchých gest (klepnutím nebo přejetím po strojku), a s telefonem se dokáží propojit skrze Bluetooth. Prodej začne na konci května na vybraných trzích, přičemž doporučená prodejní cena činí 280 dolarů (5 700 Kč bez DPH). Dostupná budou tato sluchátka v černé a zlaté variantě.

Diskuze (15) Další článek: Po skejtu koloběžka. Archos uvedl městské vozítko s Androidem

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , , , Dolar, DPH, Budoucnost, Černá varianta, Oblíbená muzika, Prodej, Sluch, Vybraný trh, Nové sluchátko, Klepnutí, Virtuální asistentka, Jednoduché gesto, Duo,