Sony Xperia Pro-I přichází do Česka s vlogovacím příslušenstvím a astronomickou cenou

Ani Sony ještě pro letošní rok neřeklo poslední slovo. Už to vypadalo, že po uvedení posledního modelu Xperia 5 III bude zase do nového roku „ticho po pěšině“, nabídku ale rozčísne speciální model, se kterým jsme na našem trhu po jeho globálním představení ani moc nepočítali.

Sony zahájilo předprodej na špičkový smartphone Sony Xperia Pro-I, který je primárně určen pro reportážní účely na cestách a poslouží také vlogerům (influencerům natáčejícím videa). Novinka je v předprodeji od 13. prosince za dosud nejvyšší cenu, kterou si kdy Sony za svůj telefon řeklo – konkrétně 46 990 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Smartphone Sony Xperia Pro-I lze obohatit o řadu vlogovacího příslušenství

Také z tohoto důvodu bude telefon bude k dostání pouze u několika vybraných prodejců (Sony centrum ElviaPro, Alza, CZC). K předobjednávkám zákazníci získají 50% slevu na externí vlogovací monitor (běžná cena 4 990 Kč) a jako dárek kožené pouzdro zdarma. Fyzický prodej bude zahájen až 17. ledna 2022. Sony si tak může předem zmapovat zájem o nezvykle vybavený (ale také nezvykle drahý) telefon.

Představovací video smartphonu Sony Xperia Pro-I:

Sony Xperia Pro-I vychází z modelu Xperia 1 III, má ale ještě pokročilejší fotoaparát s 1.0" snímačem s fázovou detekcí AF, převzatým z digitálního kompaktu RX100 VII. Jde o první smartphone, který dokáže natáčet 4K video snímkovací frekvencí 120 fps. Nechybí 3,5mm jack, přední stereo reproduktory a podpora zvukového formátu 360 Reality Audio.

Diskuze (6) Další článek: Apple iOS 15.2 přidá iPhonům manuální makro, sledování aplikací, ale i rozpoznání nahých fotek

Témata článku: Sony, , , , , , , , Představení, Realita Audio, Pro +, Sony Xperia, Model, Telefon, Influencer, Česká republika, Astronomická cena