Sound Search: Shazam nebo TrackID přímo od Googlu

Pokud používáte aplikace jako SoundHound, Shazam nebo TrackID, jistě už teď tušíte, co nabídne Sound Search. Pokud ne, vězte, že jsou to všechno aplikace pro rozpoznávání hudby. Stačí jen přiložit mobil směrem ke zdroji hrající hudby, telefon pošle krátkou ukázku na server příslušné služby a pokud bylo rozpoznání úspěšné, vrátí vám na displej jméno interpreta a název skladby. Svojí troškou do hudebního mlýna se rozhodl přispět i samotný Google, který vydal aplikaci, přesněji řečeno widget s názvem Sound Search for Google Play.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Widget je dostupný na Google Play pro zařízení s Androidem 4.0 a vyšším. Například na právě testované Xperii J s Androidem 4.0.4 však Google Play hlásí nekompatibilitu. Widget samotný už pak funguje tak, jak byste čekali. Tapnete na něj, chvíli poslouchá, poté odešle informace na web a sdělí vám výsledek. Widget ukládá historii hledání a dokáže ji synchronizovat mezi vašimi zařízeními, takže po rozpoznání skladby smartphonem můžete další úkony činit až třeba doma na tabletu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Od verze Androidu 4.2 jde widget připnout přímo na zamykací obrazovku, zachycení a rozpoznání skladby tedy bude ještě rychlejší, než kdybyste museli váš smartphone, často zabezpečený heslem nebo gestem, odemykat. Widget Sound Search kromě možnosti připnutí na zamykací obrazovku nenabízí oproti ostatním známým aplikacím nic navíc, je tedy otázkou, kam Google jeho vydáním míří. Pokud nabídne dostatečně kvalitní databázi nejrůznějších písních včetně raritních nebo regionálních skladeb, může uspět. Třeba se aplikace Sound Search jednou dočkáme ve standardní výbavě widgetů každého Androidu.

Diskuze (51) Další článek: Jak fotí a natáčí očekávaná Nokia Lumia 920 [galerie]

Témata článku: , , , Search, Sound, SoundHound,