Spb TV: televize přes internet i pro váš mobil

Jak by se vám líbila možnost sledovat na svém mobilu televizi? Jak to ale zařídit, když telefonů, na kterých můžeme sledovat digitální DVB-T televizní vysílání je jako šafránu a DVB-H se od operátorů pravděpodobně nikdy nedočkáme? Další cestou je IP TV, tedy streamování videa přes internetové připojení přímo na displej mobilu. Právě touto cestou se vydali autoři aplikace Spb TV.

Narozdíl od služeb operátorů, nemusíte platit za sledování televize žádný poplatek (tedy kromě datového paušálu, to pokud není k dispozici Wi-Fi) a pokud nechcete, nemusíte zaplatit ani autorům. Po instalaci (která je naprosto bezproblémová) máte jako neregistrovaní uživatelé možnost sledovat bezplatně 7 programů – americký Weather Plus (počasí v USA), JCTV (hudební televize), RT (zpravodajství a publicistka z Ruska v angličtině), dvě další ruské stanice (tentokrát ovšem v ruštině), France 24 (zpravodajství a publicistika ve francouzštině) a arabská BBC. Pokud se rozhodnete obětovat 14,95 USD za registraci, nabídka se rozroste na cca stovku televizních programů různých žánrů (a některé jsou i kvalitní), ale ani tak pravděpodobně našince příliš neosloví, žádný z programů v českém jazyce v ní totiž nenajdete a většinu nabídky tvoří právě zpravodajství a publicistika.

Design aplikace je vcelku líbivý a ovládání není co vytknout, pro každou stanici je k dispozici krátký popis a aktuální vysílací program, kvalita samotného „vysílání“ je pak více než uspokojivá. Občas se ale bohužel stává, že se vysílání zasekává a znovu načítá do bufferu, a to i přes rychlé Wi.Fi připojení. Zdá se, že autoři ještě nemají vše ideálně zvládnuté.

Spb TV je k dispozici pro Windows Mobile a Symbian, stahovat můžete můžete zde.

Diskuze (10) Další článek: Na trhu je nejlevnější dotyková Nokia (ceník)

Témata článku: , , , Pro +, TV +, MOBI, Televize, Rychlá Wi-Fi, Vaš, Pře, Mobil