Speciality pro telefony a hodinky řady Pixel. Google přidal magickou tužku, rychlejší noční režim a detekci pádů

  • Google si pro své hodinky a telefony připravil březnový Feature Drop
  • V telefonech Pixel si smažete objekty na fotkách
  • Do hodinek zase dorazila detekce pádů

Už delší dobu nemá běžně dostupná verze Androidu všechny součásti, jako specifická verze operačního systému, která je určená pro zařízení od Googlu. Americký gigant i v březnu pokračuje s rozdělováním světa smartphonů a hodinek, protože si pro „své“ produkty připravil březnový Feature Drop. Tedy balík funkcí, který aktualizací dorazí jen do smartphonů a hodinek řady Pixel. Produkty ostatních značek mají smůlu.

První novinkou je vylepšený noční režim pro Pixel 7 a Pixel 7 Pro, který díky vylepšeným algoritmům pořizuje rychleji snímky za horšího osvětlení. Magická tužka, která vám z fotek smaže nežádoucí objekty, je nově k dispozici pro všechny telefony řady Pixel.

Součástí telefonů Pixel je nově aplikace Health Connect, která umožňuje sdílení a propojení různých aplikací pro měření zdravotních dat. Na jednom místě můžete spravovat přístupy k datům a oprávněním. Pokud používáte zařízení značky Nest, můžete u nich nastavit časovač, a později jej vypnout na telefonu značky Pixel.

Klepněte pro větší obrázek
Do Pixelů se dostane i funkce Health Connect, která propojí různé aplikace pro měření zdraví a fyzických aktivit

Hodinky Pixel Watch se zase po updatu naučí detekovat pády. V případě detekce se hodinky spojí s nouzovými službami a přehrají automatizovanou zprávu s detaily vaší aktuální polohy. Google uvádí, že hodinky dokáže odlišit nešetrný pád od lehkého naražení či dokonce od náročných fyzických aktivit.  V nadcházejících týdnech navíc hodinky dostanou nové funkce pro zvuk a zobrazování. Zvuk bude možné z hodinek pustit jen v jednom kanálu, zobrazení prostředí bude možné upravit podle očních vad uživatele, nebo hodinky rovnou přepnout do černobílé.

Detaily březnového Feature Dropu:

Zdroj Google Blog

Diskuze (1) Další článek: Švýcaři jdou na léčbu Alzheimerovy choroby přes technologie. Používají k tomu tablet od Samsungu

Témata článku: Google, , , , , , , , , , Telefon, Pád, Rez, Detekce, Google blog, Tužka, Specialita, Magi,