„Spíš dříve, než později,“ říká Elop o odstranění loga Nokia z Lumií

V souvislosti s dokončením přechodu mobilní divize Nokie pod Microsoft se na oficiálním blogu Nokie uskutečnil rozhovor se Stephenem Elopem – bývalým šéfem Nokie a současným šéfem společnosti Microsoft Mobile oy.

Jedna z těch „nevyhnutelných“ otázek padla jako první – jaká je budoucnost značky Nokia na mobilních telefonech vyráběných Microsoftem? Stephen Elop byl jako obvykle tajnůstkářský, ale něco zajímavého přece jen řekl: „Microsoft Mobile Oy je pouze legální záležitost, není to značka, kterou by viděli koncoví zákazníci. Microsoft má značku Nokia po určitou dobu k dispozici, ale na smartphonech ji nebudeme používat příliš dlouho. Na výběru nové značky pro smartphony pracujeme.“

Klepněte pro větší obrázek

Konkrétní termíny chybí, zřejmě protože v Microsoftu ještě sami nemají jasno, ale neoficiální informace říká, že na Lumiích smí Microsoft používat logo Nokia pouze 18 měsíců (pro ostatní telefony je to 10 let). Můžeme však hádat, že se Lumie zbaví nápisu Nokia ještě dříve. Bude to ještě letos? Na nižších řadách telefonů se tradiční jméno zřejmě udrží ještě několik let.

Diskuze (67) Další článek: Xiaomi Mi3: skvěle odladěná exotika [recenze]

Témata článku: Microsoft, Nokia, , Odstranění, Stephen Elop, Log, Řada telefonů, ODS, Ostatní telefony