Srovnání předplacenek: bude mít Twist šanci i po zdražení?

Od února se u Twistu mění ceny za volání a odesílání SMS. Jak to bude s výhodností Twistu po této změně? Bude pro vás Twist stále výhodný a nebo bude lepší přejít k jinému operátorovi? Pomůžeme vám najít odpověď.
Kapitoly článku

Jak volat nejlevněji

Výsledky našeho srovnání jsou vskutku překvapující - ačkoliv se na první pohled zdálo, že T-Mobile ceny za volání zvýšil a tudíž by měly být výhodné spíše předplacené karty konkurenčních operátorů, tak tomu je v případě našich modelových schémat, které již úspěšně používáme 1,5 roku, právě naopak. Úpravy, které se dotkli (respektive teprve dotknou) tarifu Twist Extra jsou natolik zásadní, že z něj udělali opravdu využitelný a plnohodnotný předplacený tarif a ne pouhé tarifní zvýhodnění tarifu Twist Standard, jak tomu bylo doposud. Twist si nepolepšil pouze na „domácí půdě“ neboli u těch uživatelů, kteří volají spíše do sítě T-Mobile, ale je také relativně výhodný i pro ty, kteří hodně píší textové zprávy a rádi volají stejně do všech sítí. Pokud bychom se tedy měli soustředit na změny, které přinese únorová přeměna cen za volání a SMS u předplacených karet Twist, tak výsledek je (alespoň v našich modelových případech) dosti výmluvný – pokud voláte nejvíce do T-Mobilu, je pro vás nejvýhodnější Twist, jestliže voláte spíše do ostatních sítí, tak je téměř vše při starém – nejlevněji si zavoláte s Oskartou. Co se ale u Twistu změnilo je výhodnost jednotlivých tarifů – pokud používáte Twist a voláte především do vlastní sítě, pak byste se měli asi zamyslet nad tarifem Twist Extra, v opačném případě pro vás bude (v rámci sítě T-Mobile) nejvýhodnější Twist SMS. V případě, že ale hodně voláte, tak byste možná měli zvážit, zda by pro vás nebyl výhodnější některý z tarifních programů.

Tip: Srovnání cen u předplacených karet před únorovými změnami u Twistu naleznete v tomto článku.

Poznámka: Samozřejmě, že je ale nutné brát v úvahu to, že naše čtyři schémata jsou opravdu jen modelová a že nemohou vystihovat přesně strukturu volání každého z uživatelů, od toho tu ale máme volně přístupný Tarifikátor, který je připraven pomoci vám při vašem rozhodování nad vhodným mobilním operátorem a tarifem.

Témata článku: , , , , , , , Zdražení, Pře, Modelový případ, Mít,