Stačí aktualizovat aplikaci v mobilu a vaše auto se naučí novým kouskům. Porsche jde příkladem

Funkce dálkové telemetrie je u špičkových sportovních vozů stále běžnější. Umí ji i aplikace Porsche Track Precision, která nyní dostala zajímavou aktualizaci. A možná je to nový trend – pro automobilky je snazší aktualizovat aplikaci v mobilu a přes Apple CarPlay/Google Auto ji spustit na obrazovce palubního systému, než aktualizovat software v nespočtu modelů samotných aut.

Porsche Track Precision (zdarma pro Android a iOS) komunikuje s Porsche 911, 718 a GT, které musí obsahovat nadstavbu Porsche Communication Management 4.0 se sadou Sport Chrono. Pokud takový vůz patří do vaší stáje (gratulujeme), můžete s ním a aplikací ještě pohodlněji měřit časy kol na řadě závodních okruhů.

Díky nové bezproblémové integraci aplikace Apple CarPlay je totiž nahrávání a sledování jízdního výkonu ještě snazší. Appka navíc navýšila počet okruhů po celém světě na 300. A kdyby nějaký chyběl, mapování nových tras lze nyní spustit přímo přes CarPlay. Kromě toho lze v PCM zobrazit i čas vašeho aktuálního kola v porovnání s referenčním kolem.

A je toho ještě více. Uživatelé Apple Watch také mohou zaznamenávat svou srdeční frekvenci na trati v závislosti na tom, jak adrenalinovým úsekem projíždějí. Hodinky zároveň mohou vibrovat, aby vás upozornily, když dosáhnete nového osobního rekordu na kolo. Aktualizace je zatím dostupná jen pro zařízení Apple a CarPlay, zda dorazí i na Android a Android Auto zatím není známo.

Váš názor Další článek: Týden Živě: Jak to bude s DPH u zásilek z Aliexpressu a eBaye a Světový den hesel

Témata článku: , , , , , , Aktualizace, Příklad, Kousek, Mobil, Apple CarPlay, Pór, Stres, Nový kousek, PCM, Porsche, Osobní rekord, MOBI, Aplikace,