Stále častěji stahujeme hudbu přímo z mobilů

Zájem o digitální hudbu v České republice roste. Dokazují to statistiky prodeje největšího tuzemského obchodu s digitální hudbou – t-music PLAY!. Počet nakupujících, kteří mohou vybírat z více než jednoho milionu skladeb, se stále zvyšuje a momentálně se vyšplhal na 26 tisíc stažených skladeb měsíčně.

Většina zákazníků upřednostňuje pohodlný nákup přímo ze svého mobilního telefonu. Své oblíbené songy si mohou stáhnout kdykoliv, kdekoliv a jednoduše za ně zaplatit. Nemusí nikde zadávat své číslo platební karty nebo si kupovat speciální kupóny, cena skladby se jim zahrne buď do pravidelného Vyúčtování služeb, nebo je stržena z kreditu jejich Twist karty.

Nejpopulárnější skladbou první poloviny roku se stalo filmové „Falling Slowly“ česko-irského dua Markéta Irglová & Glen Hansard. Oskarový hit si stáhlo více než 8 000 zákazníků. Druhé polovině roku zatím vévodí britští Coldplay s prvním singlem Violet Hill z jejich nové desky. Za necelý měsíc si jej pořídilo již téměř 2 500 fanoušků.

Zajímavou příležitost má t-music PLAY! také pro kapely z portálu www.stage.cz. Ty mohou v obchodě nabízet své songy, přičemž nejúspěšnější se pyšní až stovkou stažení své produkce za měsíc. t-music PLAY! bude nyní vyplácet první podíly z prodejů. Skladby od „Stage interpretů“ budou navíc brzy k mání za zcela speciální cenu – 9,90 Kč.

Diskuze (16) Další článek: T-Mobile upřesnil dostupnost G1 v České republice a potvrdil integrovaný kompas

Témata článku: , , Čas, Mobil, Hud, MOBI, Coldplay, První singl