Štědrý den u O2: zpráv bylo méně, volalo se více

Systémy společnosti Telefónica O2 Czech Republic pracovaly během Štědrého dne spolehlivě bez jakýchkoli technických problémů. Zákazníci O2 i o letošních Vánocích lámali rekordy v používání mobilních telefonů. Počty odeslaných SMS se od loňska nezměnily, naopak počty MMS a hlasových hovorů se znatelně zvýšily. Pro vánoční SMS a MMS přání využili zákazníci O2 hlavně dobu těšně po vánočním obědě.

SMS
Během Štědrého dne odeslali více než 27,6 milionů SMS zpráv, což je srovnatelná hodnota s loňským rokem (27,7 miliónu kusů). Nejsilnější provoz byl zaznamenán v čase po Štědrodenním obědě mezi 13 a 14 hodinou, kdy bylo odbaveno přes 2,6 milionu SMS zpráv. V průběhu nejzatíženější minuty (13:00) odeslala O2 SMS centra 44 671 SMS zpráv.

MMS
V průběhu Štědrého dne bylo odbaveno více než 238 000 MMS zpráv, což je o 40% více než vloni. Špička byla zaznamenána mezi 12 a 13 hodinou. V průběhu nejzatíženější minuty (12:44) bylo zpracováno 394 MMS zpráv.

Hovory
Objem hlasového provozu se během Štědrého dne zvýšil meziročně o bezmála 2 miliony hovorů. Celkem bylo zaznamenáno přes 17,4 miliónů hovorů. Špička byla zaznamenána mezi 10 a 11 hodinou, kdy proběhlo přibližně 1,7 milionu hovorů. Nejčastěji volané země během dne podle pořadí: Slovensko, Německo, Rakousko, Itálie, USA, Velká Británie, Maďarsko

Diskuze (10) Další článek: Štědrý den u Vodafone: rekord díky internetu

Témata článku: , , Milión kusů, Technický problém, Štědrý den, Vice, Den