Steve Ballmer předvedl hovor z prvních 3G hodinek LG

Microsoft a LG jsou poslední dobou jedna ruka. Nové mobilohodinky GD910 představil přímo šéf softwarového giganta.

Jihokorejské LG pokračuje ve sbírání „mobilních“ rekordů, na Světovém mobilním kongresu představila krom několika zajímavých telefonů také první mobilohodinky s podporou HSDPA. Mobilohodinky s označením GD910 byly sice k vidění už na Veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Tento zajímavý kousek ovšem v Barceloně ovšem předvedli na živo přímo viceprezident pro marketingové strategie LG, pan Chang Ma a šéf Microsoftu Steve Ballmer. Hodinky s plně dotykovou obrazovkou jsou vybaveny kamerou, reproduktorem a mikrofonem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
O mobilohodinkách víme už delší dobu, ale až v Barceloně jsme je viděli v akci

Malý velký telefonní časostroj

Na vzhledu hodinek i použitých materiálech si nechali Jihokorejci záležet, přístroj s rozměry 61 × 39 × 13,9 milimetrů a hmotností 84 gramů je tvořen kovovým pouzdrem, displej pokrývá sklo se zvýšenou odolností. Ostatně hodinky jsou rovněž vodotěsné. Volajícího na druhé straně můžeme vidět na TFT displeji s úhlopříčkou 1,43 palce (3,6 cm) a rozlišením 176 × 220 bodů. Obraz dovede vykreslit ve 256 tisících barev, přičemž i na malém displeji lze psát SMS jako na dotykových mobilech LG. Přední kamerka má rozlišení CIF (352 × 288 bodů).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG a Microsoft jsou poslední dobou jedna ruka, Jihokorejci navíc plánují v horizontu tří let 26 nových mobilů s Windows Mobile
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Model GD910 se může směle měřit i s obyčejnými telefony, jde snad o další směr jejich vývoje?

Mobilohodinky GD910 se v průběhu letošního roku dostanou i do ČR a k našim východním sousedům na Slovensko. Kromě sítě UMTS fungují i ve všech čtyřech pásmech GSM. O plynulý přenos zvuku a obrazu v sítích třetí generace se postará technologie HSDPA s maximální rychlostí 7,2 Mb/s, přičemž nechybí ani GPRS/EDGE, obojí desáté třídy. Technologie Wi-Fi přítomna není, zato nechybí Bluetooth 2.0 s podporou profilu A2DP.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Novinku okomentoval výstižně Vít Šubert, výkonný ředitel české pobočky LG: „To, čím byli lidé dříve okouzleni ve špionážních nebo sci-fi filmech, bude v nejbližších měsících možné koupit v obchodech.”

Mobil LG v podobě náramkových hodinek vydrží až 247 hodin v pohotovostním režimu nebo dvě hodiny hovoru. Mezi další funkce patří rozpoznávání hlasu, plnohodnotná práce s textovkami či běžné hlasové hovory. Prodávat se budou v černé a bílé barvě, cena zatím nebyla stanovena.

Diskuze (18) Další článek: Nejmenší Android nese značku InnoComm (video)

Témata článku: LG, , , Hod, Hovor, Steve, Steve Ballmer, Pře