Steve Jobs se v hrobě obrací. Fotky pouzdra prozrazují, že iPhone 11 dostane dotykové pero

Samsung s řadou Galaxy Note opakovaně dokázal, že stylus má u smartphonu smysl. Má stejné choutky také Apple? iPhone 11 Pro by údajně měl získat podporu dotykového pera/tužky Apple Pencil. Naznačuje to ochranné pouzdro Olixar se zadní kapsou na menší verzi Apple Pencil. Pouzdro už se dá dokonce za 25 dolarů předobjednat.

O podpoře Apple Pencil u iPhonu už se mluvilo loni, informace se však nepotvrdily. Olixar však tentokrát dodal i snímky, které nový iPhone s tužkou zachycují. K dispozici by však mělo být jen pro větší 6,5" model. U menšího už by asi ovládání nemuselo být tak pohodlné. Uvidíme, zda půjde jen o nástroj pro kreslení, nebo si pro ni Apple připravil i další funkce à la Samsung.

Nelze si také nezavzpomínat na rok 2007, kdy Steve Jobs při představení úplně prvního iPhonu dal jasně najevo, že neví, kdo by chtěl telefon ovládat stylusem. Na druhou stranu doba pokročila, telefony i displeje hodně vyrostly a už i iPady dokázaly, že tužka má pro určité uživatele smysl. Přidání její podpory k iPhonům je tedy logický krok.

Diskuze (145) Další článek: LG poodkrývá berlínské novinky. Uvede vylepšenou dvojici smartphonů nižší třídy

Témata článku: , , , , , , , , , Apple iPhone 11, Hrob, Pouzdro, Pero, Pro +, Dotykové pero, Fotka, DOS, F +,